Лебединці успішно пройшли навчання з територіальної оборони

Територіальна оборона України є системою загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, які вживаються в особливий період поза зонами бойових дій на всій території держави чи в окремих її місцевостях. З метою зміцнення обороноздатності області, забезпечення оперативного реагування на виклики і загрози національній безпеці, збереження спокою на території Сумщини створено дієву систему територіальної оборони. З 28 вересня по 7 жовтня безпосередньо на території Стецьківської сільської ради на базі дислокації 15 окремого мотопіхотного батальону було організовано масштабні військові навчання загонів територіальної оборони Сумської області, участь у яких взяли близько 4000 військових та військовозобов’язаних-резервістів з Сумського, Лебединського та Краснопільського районів. Варто підкреслити, що подібні широкомасштабні навчання на території нашої області проводяться уперше за часів існування незалежної України. Понад сотні лебединців протягом десяти днів навчались заходам охорони рідної землі, серед яких і міський голова Олександр Бакликов та 5 сільських голів: Рябушківський – Іван Шолудько, Ворожбянський – Сергій Бойко, Гарбузівський – Віталій Туча, Павленківський – Сергій Каплін, Гринцівський – Віктор Дикий.

Під час десятиденних навчальних зборів їх учасники відпрацьовували питання з уточнення плану територіальної оборони районів, управління силами і засобами у ході ведення територіальної оборони з практичним відмобілізуванням та приведенням у бойову готовність підрозділів територіальної оборони. Мали змогу удосконалити навички з тактичної, інженерної, розвідувальної та вогневої підготовки, виконати програму фахових знань, бойового злагодження у ході відповідних навчань та тренувань. А також призвані військовозобов’язані випробовували свої сили в стрільбі, вивчали будову та використання гранат, пройшли цікаву і корисну інженерну та медичну підготовку. Відновлення бойових навичок бійців загону проводилося під керівництвом досвідчених інструкторів, які мають бойовий досвід участі в АТО, зокрема, офіцерів військових комісаріатів та оперативного командування «Північ».

Підсумком навчань стали загальні тренування батальонів. 6 жовтня бійці ТРО разом з прикордонниками взяли участь у прикритті ввіреної їм ділянки державного кордону, здійснювали протидію ворожій диверсійно- розвідувальній групі та займалися розгортанням блокпостів на автомобільних дорогах області для попередження можливого проникнення бойовиків на територію України.

Варто також додати, що призвані на збори були забезпечені матеріальними засобами, військовим одягом та харчуванням, за ними на весь період навчання, а за резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві збереглося місце роботи і займана посада, середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *