Лебедин долучився до Веукраїнської акції з нагоди Дня усиновлення

Щороку 30 вересня українці святкують день любові, милосердя і добра – День усиновлення, день вшанування усиновителів, прийомних батьків, опікунів та піклувальників. Це свято батьків і дітей, соціальних працівників та всіх причетних до цієї благородної справи, усієї країни в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

З нагоди Дня усиновлення наше місто долучилося до Всеукраїнської акції – флешмобу «Усиновлення – це любов назавжди. Шукаємо батьків, які будуть так любити!», спрямованої на привернення уваги до дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, маленьких українців, які виховуються в інтернатних закладах і очікують усиновлення. 28 вересня на центральній площі міста зібралися дітки, позбавлені батьківського піклування, дітки-сироти, їх прийомні батьки, батьки-вихователі, шкільна та студентська молодь, представники влади міста, служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, громадськість міста.

Зі словами привітання до присутніх звернулася заступник міського голови Олена Кірєєва, яка зазначила, що батьківство є великим щастям, і великою відповідальністю, бо ж прийомні батьки, батьки-вихователі, відкриваючи свої серця і двері домівок для прийомних діток, мають зробити усе можливе, щоби кожна дитина зростала щасливою. Також Олена Василівна нагородила подяками міського голови за вагомий особистий внесок у справу захисту дітей, виховання молодого покоління, щире піклування про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування прийомних батьків Сліпченко Жанну Іванівну, Сліпченка Едуарда Васильовича, Оголь Катерину Миколаївну, Таранченко Олену Володимирівну, Таранченко Сергія Володимировича, батьків-вихователів Андріїшину Олену Миколаївну, Андріїшина Віктора Федоровича.

Приєднанася до слів вітання і начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради Світлана Древаль, зазначивши, що діти – це наша надія і наше майбутнє, а тому дорослі повинні пам’ятати про свою відповідальність піклуватися про діток, а особливо тих, які залишилися без батьківської опіки. Також Світлана Анатоліївна зачитала вітання з нагоди Дня усиновлення від служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації.

Виконанням музичних композицій привітали присутніх на площі солісти міського центру культури і дозвілля Світлана Попельнух, Тетяна Бондар, Олена Червяк, Людмила Порядинська.

На завершення школярі та студенти утворили на площі символічне серце, всередині якого – дітки, які виховуються у прийомних родинах та будинках сімейного типу.

Більше фото – альбом Лебедин долучився до Всеукраїнської акції до Дня усиновлення

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *