Військовозобов’язані вирушили на навчання з територіальної оборони

Сьогодні зранку військовозобов’язані міста і району вирушили на навчання з практичним призовом на навчальні (перевірочні) збори для комплектування Сумської бригади територіальної оборони. Подібні широкомасштабні навчання на території нашої області проводяться вперше за часів існування незалежної України. Разом із резервістами та професійними військовими пліч-о-пліч навчатимуться військової справи і представники влади всіх рівнів.

Під час проведення навчань будуть відпрацьовуватися питання з уточнення плану територіальної оборони районів, управління силами і засобами в ході ведення територіальної оборони з практичним відмобілізуванням та приведенням у бойову готовність підрозділів територіальної оборони.

Призвані військовозобов’язані зможуть спробувати себе в стрільбі, вивчити будову та використання гранат, а також пройти цікаву та корисну інженерну та медичну підготовку. При цьому є можливість отримати чергове військове звання.

Крім того, призвані на збори забезпечуються матеріальними засобами, військовим одягом та харчуванням, отримують добові та грошові виплати в залежності від військового звання. За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності. Основною метою навчань є відновлення та вдосконалення навичок з володіння зброєю, здійснення підготовки взводів до виконання бойових завдань за призначенням, визначення реальності спланованих заходів.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *