Легальна заробітна плата — основа соціальної захищеності громадян

Актуальною темою сьогодення є легалізація трудових відносин та заробітної плати. Адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони несплачених податків та  внесків, а громадяни позбуваються соціального захисту.

Вже зроблено великий крок у напрямку подолання тіньової зайнятості – суттєво зменшено розмір єдиного соціального внеску. Це усвідомлена позиція, яка зрештою покликана заохотити роботодавців підвищити розмір заробітної плати та вивести їх з тіні.

Наймані працівники, з якими офіційно не оформлені трудові відносини,  позбавляють себе майбутнього. Адже працівник, який отримує зарплату в “конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу, а отже — і права на достойну пенсію, інші соціальні пільги та виплати.

Перевіряти актуальні  дані про страховий стаж і заробітну плату громадяни мають можливість в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. В персональній обліковій картці застрахованої особи систематизовані всі дані, починаючи з 2000 року,  які щомісячно оновлюються.

Відповідну інформацію ви можете отримати через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України: portal.pfu.gov.ua або безпосередньо особисто звернувшись  в органи Пенсійного фонду України незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання щоб  постійно котролювати дані, які впливають на ваші пенсійні права.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *