Свято декоративно-прикладного мистецтва до Дня міста

 

Яскравою культурно-мистецькою подією під час святкування Дня міста Лебедина (364-а річниця) 19 серпня 2018 року в лісопарку стало відкриття пересувної виставки декоративно-ужиткового мистецтва. Відвідати її могли всі гості святкування.

В експозиції були представлені вироби 10-ти учасників декоративно-прикладного мистецтва та Лебединського Центру позашкільної освіти. Зокрема, це роботи в таких видах мистецтва як: вироби з дерева та соломки, солоного тіста, полімерної глини, тканини, бісеру та інших матеріалів, живопис, іконопис, сучасні українські ляльки, вишивки, виготовлені руками місцевих майстрів, тощо.

Декоративно-прикладне мистецтво виховує смаки лебединців, вважають організатори. «Святкова тема близька кожній людині і відповідає внутрішній сутності декоративно-прикладного мистецтва, – вважає заступник міського голови Олена Кірєєва. – Воно створюється заради збільшення краси у світі, воно тепле і людяне».

Своїми враженнями ділилися і глядачі та випадкові перехожі. «Кожна робота розмовляє фарбами, лініями, розповідає про своїх авторів, несе радість та позитив», – говорять одні. «Чудернацькі птахи, квіти, чарівні звірі, незвичайні пейзажі, народні персонажі та святкові традиції на картинах заворожують, відволікають від буденних проблем кожного гостя виставки», – говорять інші відвідувачі.

На заході були присутні автори робіт, що експонувалися. Вони мали змогу розповісти про свій творчий досвід, натхнення та поділитися планами на майбутнє.

Під час виставки був проведений конкурс декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, дизайну «Вернісаж талантів Лебедина».  Під час конкурсу місця розподілилися наступним чином: І місце – Резніченко Тетяна Володимирівна (вишивка хрестиком), ІІ місце Пронікова Ольга Константинівна (квілінг), ІІІ місце Поліщук Марина Володимирівна (вироби з бісеру).

В конкурсі також приймали участь: Кір’ян Анна Михайлівна (прикраси з бісера), Верхова Олена Іванівна (декоративний розпис, вироби з бісеру), Губенко Мирослава Володимирівна (вишивка), Омельченко Наталія Василівна (вироби зі шкіри та солоного тіста), Іщенко Леся Валеріївна (вироби та картини зі стрічок), Москаленко Ольга Анатоліївна (живопис), Богач Галина Михайлівна (вишивка хрестиком).

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *