Підготовка до святкування Дня міста та Дня Незалежності України

Сьогодні під час апаратної наради увагу її учасників було зосереджено на заходах з підготовки до святкування Дня міста та Дня Незалежності України. Директор комунального підприємства «Комбінат благоустрою» Володимир Піщанський повідомив присутнім, що станом на 13 серпня у місті виконано комплекс робіт, а саме встановлено урни для сміття на центральних вулицях міста у кількості 20 шт. – на вул. Героїв Майдану – 16, пл. Соборна – 4, проведено ревізію вуличного освітлення на площі Соборній, вулицях Карпова, Першогвардійська, Героїв Майдану, Тараса Шевченка, Сумська, Русіянова, Короленка, Коцюбинського, здійснено підрізку і зрізку дерев на центральних вулицях міста. Крім цього, систематично на всіх центральних вулицях, а також на прилеглих до них вулицях видалено траву амброзію, вивезено земельні наноси з проїжджої частини доріг з-під бордюрів, вивезено сміття по всій території міської ради, відремонтовано 6 колодязів та 4 почищено. Розповів Володимир Миколайович і про плани на цей тиждень, зокрема, планується розмістити святкову атрибутику, встановити додаткові урни для сміття, встановити у лісопарку громадські вбиральні та контейнери для сміття, привести у належний санітарний стан Меморіал Слави та прилеглу до нього територію.

Безпосередньо про урочисті та розважальні заходи з нагоди Дня міста та Дня Незалежності України поінформувала тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу культури і туризму Мальвіна Петренко. З метою підготовки проведення урочистостей, присвячених 364-тій річниці заснування міста Лебедина та 75-й річниці визволення міста від фашистських загарбників, відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради проводиться значна робота. Так, закладами культури міста розроблені плани культурно-мистецьких заходів. Працівниками клубних закладів підготовлені сценарії урочистих мітингів, положення міського фестивалю «Лебединський спас» та святкової концертної розважальної програми, що будуть проводитись біля Меморіалу Слави та у Лебединському лісопарку.

Колективами художньої самодіяльності: «Лебедина пісня», хору ветеранів, вокальною студією «Овація» та гуртком вокального співу «Зорепад», «Феєрія», «Стріла» проводяться репетиції по підготовці до святкування Дня міста, вивчаються нові твори. Керівники хореографічних колективів «Royal Dance» та «Фантазія» розробили хореографічну композицію до Гімну Лебедина

У бібліотечних закладах оформлені книжкові виставки, полички: «19 серпня – День визволення міста», «З Днем народження, рідне місто моє лебедине», «Я люблю Лебедин», планується проведення вікторини « Лебедин: історія і сучасність», година краєзнавства «Рідне місто моє», пізнавальна гра «Відкрий для себе рідне місто », еко – круїз «Лебединщина туристична».

Міський художній музеї ім. Б.К. Руднєва до святкування Дня міста готує пересувну виставку робіт декоративно – прикладного мистецтва лебединських майстрів з вишивки, бісероплетіння, виробів із соломки, різьби по дереву, виробів із полімерної глини, з виготовлення ляльок-оберегів, презентацію туристичного потенціалу міста Лебедина (туристичний банер).

У художньому музеї до Дня міста планується виставка живопису «Лебединщина на полотнах Андрія Мордовця», а також заплановано масовий захід «19 серпня – День визволення Лебедина», проведення тематичних екскурсій по художньому музею і місту Лебедину.

Значна увага  приділяється підготовці урочистих заходів, присвячених відзначенню Дня Незалежності України.

Заплановано проведення мітингу «Велична і свята моя рідна Україна» .У міських бібліотеках відбудуться години патріотичного виховання «Незалежній Україні 27», «Миті історії Української незалежності», перегляд літератури «В усіх тисячоліттях і віках, нехай святиться слово Україна!».

За відділом культури та туризму закріплено пам’ятник «Братська могила радянських воїнів» (с. Куданівка), тому проводиться робота з благоустрою цього пам’ятнику та прилеглої території.

Також за відділом залишається обов’язок покладання квітів до пам’ятного знаку на честь воїнів-земляків, загиблих на фронтах Другої світової війни (вул. Гастелло).

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *