Спостережна комісія підвела підсумки роботи за І півріччя

19 липня відбулося щомісячне робоче засідання спостережної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. Під час засідання голова комісії Оксана Древаль підвела підсумки роботи за І півріччя 2018 року.

Оксана Анатоліївна повідомила, що протягом звітного періоду спостережною комісією було проведено 6 засідань. З метою впровадження ефективного механізму взаємодії суб’єктів соціального патронажу осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або  позбавлення волі на певний строк, чіткого визначення дій органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, закладів, причетних до надання послуг звільненим особам, покращення якості надання послуг, створення умов для подальшої соціальної адаптації таких громадян та інтеграції їх в суспільство проводилися розширені тематичні засідання, під час яких члени комісії та запрошені обговорювали конкретні кроки до розв’язання проблем звільнених осіб, зокрема, щодо медичного обслуговування, працевлаштування, надання соціального супроводу.

Протягом 6 місяців 2018 на облік до Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області було поставлено 66 осіб, з них 6 неповнолітніх та 15 жінок, знято з обліку 82 особи. Всього наразі на обліку перебуває 56 осіб, з них 51 особа засуджена до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та 5 осіб, на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт. Всього на обліку перебуває 3 неповнолітніх та 8 жінок. Протягом 6 місяців 2018 року 5 особам, які не виконали обов’язки, покладені на них судом, умовну міру покарання було замінено на реальну за ст. 389 ч. 2 та ст. 78 ч. 2 КК України.

Перш за все, у напрямку профілактичної роботи спостережна комісія при виконавчому комітеті Лебединської міської ради тісно співпрацює з Лебединським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, Лебединським МЦСССДМ, Лебединською філією Сумського ОЦЗ, службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради, Лебединським ВП ГУНП в Сумській області, громадськими та релігійними організаціями міста. Так протягом січня-червня 2018 року із зазначеними структурами було проведено ряд заходів, а саме: «Різдву радіють усі діти», екскурсія до художнього музею з відвідуванням виставки «Художні стародруки», «Сторінками новітньої історії», «Туберкульоз – соціально небезпечна хвороба», відвідування Вознесенського храму з нагоди свята Стрітення Господнього, проведення профілактичних бесід з залученням тюремного капелана, «Свято Великодні дзвони», «Я – волонтер», «Молодість обпалена війною», «Сім’я, мати і дитина – це ми всі – це Україна», «Діти в долонях турботи», «Я маю право…», «Мальовнича Україна», «Конституція – символ незалежної держави».

Одним із досить дієвих форм роботи спостережної комісії є запрошення на засідання комісії підоблікових Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області з метою  заслуховування їх поведінки та способу життя осіб. Всього з початку року засідання комісії відвідали 11 осіб, що перебувають на обліку.

Відділом освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради та Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться системна робота з контролю за профілактикою правопорушень, виховна робота серед учнівської молоді, постійно проводиться профілактично-просвітницька робота по наданню соціальних послуг особам молодіжного віку, які перебувають на обліку у Лебединському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області та засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

До Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості протягом 2017-2018 рр. звернулося 3 особи, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі – один з них був працевлаштований на підприємство, одному громадянину припинена реєстрація у зв’язку з невідвідуванням служби зайнятості протягом 30 днів, один перебуває на обліку, ведеться робота по сприянню його працевлаштування.

Інформація про результати роботи спостережної комісії постійно висвітлюється на офіційному сайті  Лебединської міської ради.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *