Робоча нарада з питання запобігання злочинності серед дітей

19 липня 2018 року працівниками Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області була проведена спільна нарада з працівниками Лебединського  відділення поліції, служби у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради та Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо аналізу роботи по запобіганню злочинності серед підоблікових дітей.

Під час наради було обговорено основні проблемні питання щодо виявлення та усунення причин та умов, які сприяють вчиненню правопорушень неповнолітніми.

«До причин зростання злочинності серед неповнолітніх слід віднести низьку правову свідомість як дітей так і їхніх батьків, вчинення злочинів з цікавості та пустощів у стані алкогольного сп’яніння або з метою утвердження серед однолітків», – зазначив під час проведення спільної наради начальник органу пробації Анатолій Глух.

Учасники наради дійшли висновку, що ефективними заходами протидії злочинності серед неповнолітніх має стати саме профілактична та виховна діяльність державних та правоохоронних органів.

«У сучасних умовах роль державних органів, які займаються проблемами дітей та молоді незмірно повинна зростати, оскільки тільки держава може визначити соціальний статус неповнолітніх в суспільстві, забезпечити можливість для всебічного розвитку особистості, підвищення її загальнокультурного та професійного рівнів розвитку, оскільки саме від дітей сьогодні залежить майбутнє нашої країни», – підсумувала заступник начальника сектору превенції Лебединського відділу поліції Оксана Маригіна.

Лебединський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації»  в Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *