Експорт продукції в Норвегію

Посольство України у Королівстві Норвегія повідомляє, що з метою сприяння експорту української продукції Норвезько-Українською торговельною палатою підготовлені практичні посібники для українських експортерів агропромислової продукції з України (електроні копії додаються).

Незважаючи на відносну закритість та високі стандарти норвезького ринку продовольчих товарів, Норвегія є достатньо перспективною для розширення обсягів українського експорту сільськогосподарської продукції. Сприятливими чинниками для цього виступають належна законодавча база, яка регулює двосторонню торгівлю (у тому числі укладені Угода про вільну торгівлю між Україною та державами Європейської асоціації вільної торгівлі та Угода про сільське господарство між Україною та Норвегією), цінова конкурентоспроможність української продукції на норвезькому ринку, суттєва активізація українсько-норвезьких двосторонніх відносин протягом останніх років та інше.

Підготовлені посібники стосуються трьох секторів рослинництва, які в Норвегії найбільшою мірою залежать від імпорту і в яких існують найкращі можливості для українських виробників. Вони містять інформацію щодо дій, які необхідно здійснити українським експортерам для виходу на норвезький ринок, та обов’язкових вимог, яким має відповідати їхня продукція.

Fruits

Grains

Vegetables

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *