Під контролем епізоотична ситуація на території міської ради

4 липня під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лебединській міській раді членами комісії обговорювалося питання щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней (далі – АЧС) на територію міської ради.

Начальник Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр Скарча проінформував присутніх щодо ситуації, яка склалася у одному із індивідуальних господарств села Малий Вистороп Лебединського району, зокрема, про те, що там був зафіксований випадок захворювання на АЧС. Як уже повідомлялося, наразі визначені карантинна зона (територія приватного селянського господарства, у якому зафіксовано АЧС), захисна зона (територія Маловисторопської сільської ради радіусом 3 км) та зона нагляду (радіусом 10 км від спалаху АЧС). Крім цього, під час проведення заходів з локалізації вірусу АЧС 01.07.2018, під час обстеження зони захисту, у лісовому масиві урочища Павлющине було виявлено труп дикого кабана, у відібраному на дослідження біоматералі якого було виявлено ДНК вірусу АЧС.

З метою недопущення подальшого розповсюдження збудника АЧС, членами Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лебединській міській було вирішено продовжити виконання попередніх протокольних рішень комісії та затвердити новий комплекс заходів. Зокрема, наразі посилений контроль за переміщенням живих свиней без відповідних ветеринарних документів на території Лебединської міської ради, так як це заборонено. Також суб’єктам підприємницької діяльності, які займаються розведенням та утриманням свиней заборонено вивезення або ввезення домашніх свиней у захисну зону, зону нагляду без відповідних документів та дозволу головного державного інспектора ветеринарної медицини району.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *