«Два погляди»: виставка вчителя та учениці

В Лебединському міському художньому музеї нова цікава виставка. У виставковій залі свої роботи представили сумський художник Тарас Калініченко та його учениця Дарина Гуща.

Виставили художники понад 20 творів, виконаних в різних техніках та жанрах. Серед їхніх робіт – живописні композиції за мотивами народних казок, легенд та кінофільмів, історії сучасного життя, що вражають відкритістю кольору, нестримною фантазією, щирим бажанням пізнання навколишнього світу.

Стримані кольори та удаваний спокій, за яким ховається глибока чуттєвість та емоційність – риси, притаманні роботам Тараса Калініченка. Графічні пейзажі та оригінальні натюрморти, портрети та анімалістичні роботи зачаровують своїм особливим настроєм.

Дещо інше художнє бачення світу у Дарини Гущі. Тут скоріше потяг до декоративності, простоти сприйняття радощів життя. Серія її портретів насичена веселими, навіть грайливим настроєм, хоча в них також присутні і романтизм, і особлива ліричність. Вдумливим підходом до побудови композицій вирізняються її пейзажі, в яких можна побачити потяг до усвідомленої якісної художньої праці. До речі, творчість Дарини Гущі вже знайома лебединцям. Свою першу виставку вона представила в художньому музеї ще в листопаді 2016 року.

Проте, як відзначає куратор виставки – науковий співробітник художнього музею Алла Подвезько, «не дивлячись на таке різноманіття представлених на виставці серій полотен, жарнів, технік та сюжетів можна без особливої складності віднайти ті ниті, які об’єднують живописні та графічні роботи в єдине ціле. Це, з одного боку, безмежна любов до Природи, закоханість у її незрівнянну красу, а з іншого – глибока пристрасть до життя з усіма його радощами та турботами».

Серед перших, хто привітав художників із лебединською виставкою була заступник міського голови Олена Кірєєва. Вона відзначила яскраві гармонійні та емоційно-насичені образи представлені на полотнах та передала художникам подяку від міського голови «за вірне служіння мистецтву, талант і творчий пошук, а також  з нагоди відкриття спільної виставки «Два погляди» в Лебединському художньому музеї».

Приєдналися до слів вітань гості музею, друзі та рідні Дарини Гущі, що бажали художникам творчого натхнення, нових виставок та подальшого зростання. Доповнили святковий настрій музичні вітання Софії Бубон (романс М. Римського-Корсакова «Не ветер веет с высоты»), Андрія Суворова (музичний твір на гітарі) та Ангеліни Лойченко («Отча сторона»).

Навзаєм, учасник виставки Тарас Калініченко подякував всім, хто долучився до її організації та прийшов на відкриття, відзначивши, що такі заходи не лише дають можливість молодим художникам заявити про себе, а й допомагають юним відвідувачам музею, що цікавляться творчістю та стоять перед вибором життєвого шляху, визначитися  з майбутньою професією та подивитися на процес становлення художника.

Познайомитися з виставкою «Два погляди» гості Лебединського міського художнього музею ім. Б.К. Руднєва зможуть впродовж місяця. Знаходиться музей за адресою: м. Лебедин, пл. Волі, 17. Графік роботи: вт.-пт. з 08.00 до 17.15, в сб. з 08:00 до 16:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00. Вихідні: неділя та понеділок. Тел. для довідок: 2-18-81. Сайт музею – http://artmuseum.lebedyn.org

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *