Влітку сумувати ніколи – приходьте до бібліотек за втіхою

Літо – час веселих канікул, коли діти відкривають для себе світ і себе у світі. Щорічно кожна міська бібліотека розробляє і реалізовує програму заходів під час літніх канікул, що сприяє популяризації нових книг, проведенню цікавих заходів, творчих конкурсів. Якщо під час навчального року в учнів переважає “ділове читання”, то влітку свій вільний час діти можуть присвятити читанню для задоволення і цікавим захопленням.

Протягом спекотного літа у прохолодних залах бібліотек юні читачі зможуть добре відпочити: відправитися в захоплюючу подорож  по  сторінках улюблених книг, прочитати яскраві дитячі періодичні видання, отримати потрібну інформацію з мережі Інтернет, пограти в ігри, переглянути улюблені мультфільми, помалювати тощо.

На початку літа книгозбірні з радістю приймають до себе на гостини діток з пришкільних оздоровчих таборів. З ними проводяться різні розважальні заходи. Нещодавно до бібліотеки №1 завітав шкільний оздоровчий табір «Джерельце» (ЗОШ №3). В рамках програми «Літні канікули в бібліотеці» з дітьми було проведено низку розважальних та пізнавальних заходів.

Діти познайомилися з предметами домашнього вжитку, що розміщені в народознавчому куточку. Переглянули літературу на оновленій книжковій виставці з природознавства.  Бібліотекар Ольга Храмцова провела бесіду про безпечну поведінку на дорозі , водоймі та в лісі під час літніх канікул.

А в приміщенні Кобижчанського клубу діти із задоволенням взяли участь у вікторині «Казковий ерудит», мульт-зарядці, ігровій програмі та переглянули мультфільм. Закінчилася зустріч веселою дискотекою, яку влаштував малечі завідувач Кобижчанським клубом Віктор Панченко.

Щонеділі в читальній залі бібліотеки №1 для дітей працює бібліотечний кінозал, де всі бажаючі зможуть переглянути улюблені мультфільми.

В бібліотеці №2 учні початкових класів стали учасниками виховного заходу  по етикету «В долині Вітань, біля гори Чемності…», який  був  присвячений  правилам поведінки у гостях.

Для дітей та молоді села Куданівка бібліотекою №3 разом з клубом було проведено музично-розважальну програму «Країна дитинства». Діти із задоволенням взяли участь в вікторині, пограли в рухливі ігри, потанцювали на  дискотеці.

Усі бібліотечні заходи були цікавими та інтерактивними, веселими та пізнавальними.

Завідувач Лебединської міської  бібліотеки №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *