Важливі питання вирішено сесією міської ради (+відео)

30 травня відбулася чергова сесія Лебединської міської ради сьомого скликання. Під час роботи депутатським корпусом було розглянуто та прийнято низку важливих рішень. Першим у порядку денному було інформування про діяльність Лебединського ВП Сумського РВП ГУНП в Сумській області щодо охорони громадського порядку на території Лебединської міської ради. Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Лебединського відділення Михайло Хобот, протягом 2017 року на території Лебедина скоєно 356 правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та за якими відкрито кримінальні провадження.

Після проведення досудового розслідування 118 кримінальних проваджень закрито за відсутністю події чи складу злочину. З 356 кримінальних проваджень: 82 – невеликої тяжкості; 167 – середньої тяжкості; 74  – тяжких (33 – направлено до суду); 33 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Протягом І кварталу 2018 року на території міста Лебедин скоєно 86 правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. Після проведення досудового розслідування 24 кримінальних проваджень закрито за відсутністю події чи складу злочину. Решта 62 кримінальних провадження: 8 – невеликої тяжкості, 34 – середньої тяжкості, 18  – тяжких, 2 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Незважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом цього року скоєно 2 – розбої, які на сьогоднішній день не розкрито, триває слідство; 41 крадіжка, з них по 17 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 24 – триває слідство,19 крадіжок скоєно з проникненням до житла, 3 з яких розкрито; 3 – шахрайства, за результатами розслідування 1 провадження направлено до суду,  по 2  триває слідство; 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобам, триває слідство; 7  злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 4 – направлено до суду, по решті триває слідство, 1 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів, триває слідство; 1 – одержання хабара, триває слідство, 1 – залишення у небезпеці, триває слідство, 4 – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, триває слідство, 1 – грубе порушення законодавства про працю,триває слідство.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено  адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя. Ці особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Також депутати розглянули блок земельних питань, погодили внесення змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, зокрема, зміни стосуються виділення 1470, 0 тис.грн. на проведення капітального ремонту дороги по вул. Січова та 40, 0 тис грн. на нанесення дорожньої розмітки. Було також погоджено внесення змін до Міської комплексної програми «Освіта м.Лебедин у 2016-2018 роках» – з державного бюджету виділено 107,950 тис.грн. для оснащення кабінетів комунальної установи Лебединської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр». Відповідні зміни були внесені і до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина та міського бюджету на 2018 рік.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *