Семінар з питань роз’яснення змін у нарахуванні субсидій

Сьогодні у стінах Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради був проведений семінар з питань роз’яснення змін у нарахуванні субсидій.

На усі питання, які цікавили представників громадськості надали змістовні відповіді заступник начальника управління праці та соціального захисту населення – начальник відділу грошових виплат і компенсацій Світлана Петрова та спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій Алеся Березова.

Зокрема, під час семінару присутні були поінформовані щодо змін форми декларації для отримання субсидії. Тепер з 1 травня 2018 року в декларації про доходи необхідно буде вказувати доходи всіх членів родини (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Причиною змін є те, що є чимало сімей, у яких чоловік прописаний за однією адресою, а дружина та діти – за іншою.

Наприклад, чоловік працює, дружина в декретній відпустці або взагалі не працює. Таким сім’ям раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія , а доходи чоловіка не враховувалися.

При цьому на помешкання, де прописаний чоловік, оформлювалася субсидія, виходячи з кількості осіб, які фактично проживають у ньому. Таким чином, в обох випадках доходи такої людини не бралися до уваги при призначенні субсидії.

Уряд вирішив з’ясувати, хто з отримувачів субсидії приховує свої доходи та зловживає призначенням допомоги на сплату комунальних послуг, і для цього змінив програму надання субсидій громадянам. У Кабміні впевнені, що тепер система субсидій буде соціально справедливою і її будуть отримувати лише ті, хто дійсно потребує допомоги.

Зміни в програмі передбачають, що субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеду і авто, наданого органом соціального захисту населення. Також, відтепер необхідно буде вказувати в деклараціях доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири.

З 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 200, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Переміщені особи  зможуть оформити субсидії без укладення договорів на оренду житла.

Ще з 1 травня діє нова соціальна норма на газове опалення – 4,5 кубометрів на 1 квадратний метр площі, а на електроопалення – 30 кіловат на годину на квадратний метр площі.

А також було розглянуто багато інших питань, які цікавили присутніх на семінарі.

Також нагадуємо, що для призначення житлової субсидії  з 1 травня 2018 року заявникам необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (вул. Леоніда Батютенка, 55, тел. 2-14-92, 3-87-91) для уточнення інформації,  зазначеної в заяві та декларації, поданих при попередньому зверненні.

При собі мати: оригінал документів, що посвідчують особу, всіх зареєстрованих у домогосподарстві, та будинкову книгу( за наявності).

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *