Активна молодь міста в дії

За ініціативи міської Ради старшокласників «Лідер+» на базі Лебединського центру позашкільної освіти відбулося засідання круглого столу, на яке зібралася активна небайдужа учнівська молодь міста. На своє зібрання вони запросили заступника міського голови Олену Кірєєву, щоб разом обговорити різноманітні питання, які хвилюють молодь міста.

Зустріч у такому форматі пройшла у невимушеній атмосфері і сприяла продуктивному спілкуванню між школярами, педагогами та адміністрацією міста. Приємно, що сучасну молодь цікавлять і хвилюють проблеми, які є у нашому місті, але головне те, що вони хочуть допомагати дорослим у їх вирішенні. Так, діти підняли питання озеленення центру міста, прибирання території міського озера, спорудження спортивних майданчиків у віддалених районах міста, виготовлення та розміщення у міських парках штучних гніздівель для птахів, морально-етичного виховання підростаючого покоління, надання допомоги людям, які її потребують. Та найбільше нашу молодь хвилюють екологічні питання, зокрема, проблеми сміття.

На жаль, багато мешканців нашого міста не розуміють цієї проблеми і до цих пір не знають, як правильно утилізувати різні види побутових відходів. Через це виникають стихійні смітники, які отруюють екологію, а наше місто роблять непривабливим та далеко неєвропейським. Тому, саме цю проблему нашого міста школярі Лебедина будуть вирішувати спільними зусиллями в першу чергу. Вони розробили план спільних дій на найближчий час, отримали від Олени Василівни поради з даного питання та заручилися її підтримкою.

Маємо велику надію на те, наша робота принесе позитивні результати, і ми усі разом перетворимо наше маленьке місто на одну із перлин України.

О.В.Мальцева, методист Лебединського центру позашкільної освіти, координатор міської Ради старшокласників «Лідер+».

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *