Свято вишиванки у міській бібліотеці № 1

«Перші вишивки на території України з’явилися ще за часів скіфів. Археологічні розкопки підтверджують, що знайдені на Черкащині фігурки чоловіків у вишиванках, створені ще у VI столітті. Тому варто схилитися перед цим феноменом, що пройшов через стільки століть і повернувся до сучасних жителів України», – саме такими словами розпочали працівники міської бібліотеки №1 захід, приурочений Дню вишиванки.

Гості свята – учні 2 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Галина Іванівна Запорожець) завітали до бібліотеки одягнені у вишиванки, розмаїття кольорів яких вражало око. Присутні дізналися багато цікавих фактів з історії виникнення вишиванок, легенд, пов’язаних з українською вишивкою, а також отримали корисну інформацію про звичаї та техніку виконання.

   

Бібліотекар Ольга Храмцова провела екскурсію по куточку краєзнавства, у якому представлені як вишиванки, так і старовинні предмети домашнього вжитку.

Із задоволенням учні переглянули відеопрезентацію. Весело сміялися над котиками і песиками, одягненими у барвисті вишиваночки.

На захід завітали майстрині-вишивальниці Гримайло Валентина Василівна та Гриценко Ганна Василівна (с.Штепівка) та представили виставку своїх робіт «А над світом вишивка цвіте».

Валентина Василівна розповіла учням про рушники та символи вишивок на них, а Ганна Василівна – про техніку вишивання сорочок, а також  провела майстер-клас. Розповідь вишивальниць діти слухали з великою цікавістю, затамувавши подих.

Наприкінці зустрічі усі присутні щиро і емоційно виконали пісню «Мамина сорочка».

Завідувач міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *