Щаслива родина – міцна Україна

15 травня, з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї, у приміщенні Сумської обласної філармонії  відбулося регіональне свято «Щаслива родина – міцна Україна». В урочистих заходах взяли участь мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу Андріїшена Олена Миколаївна та прийомна мати Сліпченко Жанна Іванівна з міста Лебедина.

Батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу Андріїшені Олена Миколаївна та Віктор Федорович були нагороджені подякою Сумської обласної ради за відповідальне виконання батьківських обов’язків, активну громадянську позицію та з нагоди відзначення в Україні Дня сім’ї.

Перша прийомна сім’я в м. Лебедині з’явилася в 2007 році. Це  родина Олени Миколаївни та Віктора Федоровича Андріїшених.  Олена Миколаївна та Віктор Федорович стали прийомними батьками для двох діток, позбавлених батьківського піклування. У 2012 році на базі прийомної сім’ї Андріїшених був створений перший у місті дитячий будинок сімейного типу. Зараз у  сім’ї виховується шестеро дітей-вихованців.

Прийомна сім’я Сліпченко Жанни Іванівни та Едуарда Васильовича  створена  в 2013 році. У сім’ї виховується  двоє прийомних дітей.

Порядок створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу передбачений Сімейним кодексом України, Постановою Кабінету Міністрів України №565 від 26.04.2002  «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Постановою Кабінету Міністрів України №564 від 26.04.2002  «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу». Прийомна сім’я – це сім’я, яка добровільно взяла із закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт.

Звичайно, на прийомних батьках лежить велика відповідальність – виховання дітей, але їх вдячність і любов того варті.

Наразі у нашому місті функціонує один дитячий будинок сімейного типу та п’ять прийомних сімей, у яких виховуються 7 прийомних дітей.

Більш детальну інформацію про створення прийомної сім’ї ви можете дізнатися, звернувшись до Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Сумська, 9-а, тел. 2-09-09.

Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *