Служба зайнятості Сумщини акумулювала майже 18 млн. грн. на громадські роботи

Цього року місцевими бюджетами та Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на організацію громадських робіт виділено майже 18 млн. грн. Це на третину більше, ніж торік. За  перший квартал 2018 року використано коштів у сумі 1 млн. 100 тис. грн.

– Цьогорічна весна дещо запізнилася. Тому в короткі терміни слід провести благоустрій населених пунктів, місць поховань, придорожніх смуг, об’єктів соціального спрямування, парків тощо. Точок докладання зусиль вистачить для всіх. Організація оплачуваних громадських та інших тимчасових робіт – важлива ланка роботи центрів зайнятості Сумщини, яка не тільки зменшує напругу на ринку праці, але й неабияка допомога у впорядкуванні територій, особливо навесні та у передсвяткові дні, – говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Оплачувані громадські роботи для людей без постійної роботи є можливістю заробити, забезпечити додатковий прибуток до сімейного бюджету, послабити соціально-психологічне напруження в їхньому повсякденному житті.

Нинішнього року прогнозується залучити до участі в оплачуваних громадських роботах більше 5 тис. осіб.

Згідно чинного законодавства кошти Фонду можуть бути витрачені на заробітну плату тільки тих осіб, які зареєстровані як безробітні. Позитивним фактом в організації таких робіт є можливість  працевлаштування осіб на кваліфіковані роботи, що розширить сферу прикладання праці.

За прогнозами середньомісячна заробітна плата одного працівника планується від рівня мінімальної і більше, в залежності від видів робіт.

– Організація та проведення громадських робіт за участю безробітних відбувається на підставі договорів, що укладаються між роботодавцем-організатором таких робіт і центром зайнятості, та проводяться на спеціально створених для цього тимчасових робочих місцях. Оплата праці здійснюється за фактично і якісно виконану роботу і не може бути меншою від мінімального розміру заробітної плати, встановленої законодавством, – розповідає В.Підлісний. – Організація таких робіт здійснюється у тісній співпраці з органами влади та місцевого самоврядування.

Матеріал надано Лебединською міськрайонною філією Сумського обласного центру зайнятості.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *