Великодні дзвони

Великдень вважається найбільшим християнським святом року. Уже цієї неділі кожна православна родина відзначатиме Світле Христове Воскресіння. Тому, в рамках співпраці Лебединського районного відділу з питань пробації (Сумської області) з органами місцевого самоврядування та релігійними організаціями, напередодні та з нагоди Великоднього свята, для неповнолітніх суб’єктів пробації з метою їх духовного збагачення, виховання шанобливого ставлення до традицій українського народу, бажання до виправлення, був проведений захід на тему: «Великодні дзвони». У рамках святкового заходу організовано зустріч з благочинним Лебединського церковного округу, настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів. Подібні зустрічі вже стали доброю традицією.

Голова спостережної комісії при виконавчому комітеті Лебединської міської ради Оксана Древаль привітала учасників заходу з наступаючим святом та передала пасхальні подарунки. Отець Роман розповів про особливості святкування  Великодня, важливість Великого посту в житті кожного християнина, підкріплюючи розповідь цікавими історичними фактами з життя Ісуса Христа. Саме свято Великодня нагадує нам про взаємне прощення та порозуміння, тому ми намагаємося забути усе недобре, відпустити всі образи, які затаїлися у душі і почати новий день із світлим серцем та чистим сумлінням. 

У теплій дружній атмосфері, під час чаювання, яке було організовано для учасників заходу в стінах недільної школи, неповнолітнім було наголошено, що ніхто не застрахований від помилок. Кожен у своєму житті може помилитися, але це не є підставою для відчаю. Завжди є шанс на виправлення, але для цього необхідно постійно працювати над собою. Отець Роман завершив зустріч словами про те, що необхідно задуматися над своїм життям, не забувати робити добрі вчинки, любити та поважати ближніх та жити з вірою в серці по Божим заповідям.

Начальник Лебединського районного відділу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *