Сесією міської ради затверджено низку важливих рішень (+відео)

30 березня відбулося засідання чергової тридцять четвертої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання. На початку засідання депутати заслухали депутатський запит Юрія Олещенка стосовно вирішення питання ремонту стіни одного із будинків по вул. Тараса Шевченка.

Під час роботи депутатським корпусом одноголосно був підтриманий проект рішення «Про затвердження міської програми поводження з побутовими відходами у місті Лебедині на період з 2018 по 2020 роки». Метою Програми є удосконалення системи поводження з відходами на території міської ради, яка забезпечує запобігання несанкціонованому накопиченню відходів на міській території, обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення санітарно-епідеміологічної безпеки, чистоти міста та здоров’я населення, впровадження нових сучасних технологій в поводженні з твердими побутовими відходами, створення умов для залучення потужностей для переробки, утилізації відходів, впровадження технологій сортування і первинної обробки твердих побутових відходів, що дозволить скоротити обсяги захоронення відходів на полігоні ТПВ, максимально повне збирання та утилізацію відходів, безпечне видалення відходів та покращення умов проживання мешканців міста.Передбачено фінансування Програми за рахунок коштів державного, міського бюджетів та інших джерел фінансування.

Депутати також заслухали інформацію про хід виконання рішення сорок п’ятої сесії міської ради шостого скликання від 26.02.2014 «Про міську цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2018 роки». Зокрема, протягом 2017 року у рамках реалізації заходів Програми було обстежено дно акваторії міського пляжу на озері Лебединському, проведено експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури та інших технічних засобів оповіщення і зв’язку цивільного захисту. Для поповнення міського матеріального резерву було виділено кошти у сумі 5 тис.200 грн., що дало можливість придбати 200 л бензину.

Крім цього, депутатським корпусом було підтримано рішення «Про створення  комунальної установи Лебединської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» та затвердження її Cтатуту». Інклюзивно-ресурсний центр є установою, що утворюється з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження (крім вихованців дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів).

Депутати також розглянули блок земельних питань.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *