Профілактична робота із суб’єктами пробації

02 квітня 2018 року з метою запобігання вчинення повторних кримінальних правопорушень особами, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації, начальником відділу спільно з тюремним капеланом Вірою Руднєвою була проведена профілактична бесіда.

В рамках бесіди підобліковим було нагадано про порядок та умови відбування покарання з випробуванням. Особливу увагу начальник відділу Анатолій Глух звернув на те, якими плачевними можуть бути наслідки за ухилення від відбування покарання. Так як більшість кримінальних правопорушень вчиняється під впливом алкогольного чи наркотичного сп’яніння, які також несуть із собою ризики проявів агресивної поведінки, фізичного та психологічного насилля. Кожна засуджена особа протягом іспитового строку повинна стати на шлях виправлення та ні в якому разі не вчиняти повторні кримінальні правопорушення. Тому наше з вами життя в наших руках, і кожен повинен відповідати за свої дії і вчинки.

Віра Руднєва розповіла зворушливі історії із життя засуджених, які перебувають у місцях позбавлення волі та закликала присутніх бути обачними, добре обдумувати свої вчинки та намагатися не робити помилок, які потім можуть зіпсувати все життя.

На завершення зустрічі, як приклад, був запрошений колишній засуджений, який  розповів свою життєву історію про перебування в місцях позбавлення волі. Гість побажав присутнім зробити висновок з його помилок та не робити власних.

Лебединський районний відділ з питань пробації.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *