Тиждень дитячого читання у бібліотеках міста

Кожного року під час весняних канікул книгозбірні міста та всієї країни проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У перенасичений інформацією час свято допомагає юним читачам відчути радість спілкування з книгою та нагадує дорослим про значення друкованого слова в роки дитинства.

У міській бібліотеці №1 в рамках Тижня книги для юних користувачів пройшов цілий ряд заходів: день бібліографії «Вернісаж новинок», виставка нових надходжень дитячої літератури «Для тебе, дитинко, книжкові новинки!», бібліознайомство «За книгою в електронний світ».

В читальній залі бібліотеки  всі бажаючі мали змогу переглянути цікаві буктрейлери та мультфільми.

В День дошкільняти для вихованців старшої групи ДНЗ «Казка» (вихователь Юлія Котенко) бібліотекарі провели розважальну програму «Рости з книгою, малюк». Діти із задоволенням взяли участь в іграх та читаннях «Читаємо вголос улюблену казку».

Учні 2 класу ЗОШ №5 (кл. керівник Тетяна Драгунова)  завітали до міської бібліотеки № 2 на свято книги «Нам без книг ніяк не можна». Присутні уважно слухали розповідь бібліотекарів про значення книги в житті людини. Юні відвідувачі з зацікавленням переглянули тематичну книжкову виставку «Сторінками улюблених книг». Діти відгадували загадки за змістом дитячих творів та згадували авторів казок, впізнавали казкових героїв та складали прислів’я, відкривали «чарівні» конверти та читали телеграми, ворожили на ромашці та розгадували кросворд «Юний Відгадайко». Наприкінці зустрічі відбулося вітання та нагородження кращих читачів бібліотеки за підсумками 2017 року.

У рамках Тижня дитячого читання у міській бібліотеці №3 для юних користувачів пройшла літературна подорож «Вклонимося книзі, мудрості віків».

Завідувач міської бібліотеки №1  Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *