До уваги отримувачів житлових субсидій та соціальних допомог!

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської  міської ради нагадує, що у разі зміни обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії, а також державної соціальної допомоги, отримувачі зобов’язані протягом місяця повідомити про це управління праці та соціального захисту населення. Якщо про такі зміни не буде повідомлено УПСЗН впродовж установленого законом терміну, субсидія буде зупинена, а всі неправомірно нараховані кошти будуть стягнені в добровільному або судовому порядку. Для уникнення непорозумінь прохання отримувачів субсидій та допомог бути уважними і обов’язково повідомляти управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської  міської ради про наступне:

– зміна складу осіб, які зареєстровані або фактично проживають у житловому приміщенні;

– зміна переліку отримуваних житлово-комунальних послуг (укладення чи розірвання договору з організацією – надавачем житлово-комунальних послуг; наприклад, з КП «Комбінат Благоустрою» чи КП «Водоканал»;  встановлення газового водонагрівача та ін.);

– придбання майна, товарів або оплати послуг на суму, що перевищує 50 тисяч гривень;

– зміна прізвища і персональних документів (паспорт, ідентифікаційний код);

– відмова від ідентифікаційного коду;

– для підприємців – припинення підприємницької діяльності чи перехід на іншу групу чи систему оподаткування;

– досягнення дитиною 14-річного віку.

Особливу увагу слід звернути  на останній пункт. Згідно зі змінами до законодавства, особи, які досягли 14-річного віку, повинні оформити паспорт громадянина України (у формі ID-картки). Це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Нагадуємо, що з 14-річного віку особа може на законних підставах отримувати певні прибутки, які за допомогою ID-картки та коду фіксуються відповідними органами. Саме тому єдина державна комп’ютерна програма з субсидій та допомог не дозволить перерахувати справи, якщо в складі сім’ї є особа, якій на момент перепризначення виповнилося 14 років. Щоб здійснити перепризначення, фахівець УПСЗН повинен заповнити графу з номером та серією ID-картки, ідентифікаційним кодом дитини. Якщо таких відомостей не було вчасно надано до УПСЗН, субсидія буде призупинена й не нараховуватиметься.

Також це стосується усіх отримувачів соціальних допомог. Просимо вчасно надавати відповідну інформацію про зміни, які можуть впливати на призначення допомог.

Управління праці та соціального захисту населення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *