Ситуація із дотриманням правил торгівлі на ПО “Лебединський ринок”

19 березня під час апаратної наради до відома присутніх була доведена інформація про заходи щодо усунення стихійної торгівлі, забезпечення відповідного санітарного стану та дотримання правил торгівлі на підприємстві облспоживспілки “Лебединський ринок”.

Директор підприємства Оксана Карпенко повідомила, що ПО «Лебединський ринок» має статус юридичної особи, для здійснення своєї діяльності має власні основні засоби та земельні ділянки постійного користування. Підприємство надає послуги з оренди власних основних торгівельних місць, утриманню цих місць та інші побутові послуги. Торгівлю на ринку здійснюють фізичні особи та суб’єкти підприємницької діяльності. За товарною спеціалізацією ринок змішаний з постійним періодом роботи.

Підприємством постійно проводиться робота щодо облаштування торгівельних місць та території ринку. Протягом минулого року проведено ремонт даху критого столу, ямковий ремонт дорожнього покриття, встановлено снігозатримувачі на модулях – основних засобах ринку.

Спільно з виконавчим комітетом Лебединської міської ради була встановлена громадська вбиральня на промисловому ринку та проведений ямковий ремонт на в’їзді в ринок.

Підприємством «Лебединський ринок» постійно проводиться робота по забезпеченню відповідного санітарного стану та дотримання правил торгівлі на ринку. Для інформування продавців та покупців на території ринку оформлений стенд з розміщеною на ньому актуальною інформацією: «Ветеринарно-санітарні правила для ринків»,  витяги із Закону України «Про захист прав споживачів», інформація про місцезнаходження книги відгуків, адреси та телефони органів, що забезпечують державний захист прав споживачів. Крім цього, для ознайомлення та забезпечення дотримання ветеринарно-санітарних правил торгівлі на ринку, постійно розміщується інформація, яка надається Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області.

На ПО «Лебединський ринок» призначено інспектора, відповідального за дотримання ветеринарно-санітарних правил та забезпечення санітарного стану на території ринку. Інспектором періодично проводиться перевірка особистих санітарних книжок, які реєструються у відповідному журналі.

З метою недопущення порушень правил торгівлі на продовольчому ринку, інспектором проведена робота щодо ознайомлення реалізаторів продовольчих товарів з переліком товарів, які заборонені для продажу на ринку. Періодично перевіряється наявність документів, які засвідчують якість та безпеку продукції, а саме копії сертифікатів відповідності чи свідоцтва про визнання, якщо продукція підлягає сертифікації, копії документів виробника та наявність товаро-транспортної накладної.

Підприємство «Лебединський ринок» щорічно заключає договір на надання послуг по дератизації та дезінсекції з Лебединським міськрайонним відділом ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Лебединський ринок у повному обсязі забезпечений дезінфікуючими засобами («Дезактин») та кальцинованою содою. У м’ясному та молочному павільйонах дезінфекція проводиться згідно графіку. Для підтримки санітарного стану в м’ясному та молочному павільйонах, проводиться побілка ніш вапном. Постійно обпилюються та посипаються сіллю колоди для розрубу м’яса у м’ясному павільйоні.

Для забезпечення контролю якості дезінфекції заключений договір з Лебединською міжрайонною державною лабораторією «Держпродспоживслужби» на взяття змивів на мікробіологічний контроль.

Для зберігання м’ясної продукції, м’ясний павільйон забезпечений холодильною камерою. Проведено peвiзію та ремонт водогінної та каналізаційної мереж. Проточною холодною та гарячою водою забезпечений м’ясний павільйон, холодною – вбиральня. У молочному павільйоні встановлено пересувний рукомийник.

У жовтні минулого року ДП «Сумистандартметрологією» проведено cepвісне обслуговування вагів та повірку гирь. Також підприємством «Лебединський ринок» було організовано та забезпечено проведення сервісного обслуговування вагів підприємців.

Для збирання твердих відходів на ринку встановлено сміттєзбірники та у спеціально відведеному i облаштованому місці причеп. Сміття вивозиться КП «Комбінат благоустрою».

Також Оксана Валеріївна подякувала керівництву КП «Комбінату благоустрою» за співпрацю під час складних погодних умов та вчасне забезпечення надання послуг з вивозу снігу.

Станом на сьогодні є проблема перебування безпритульних собак на території продовольчого ринку. Лебединською міською радою виділяються кошти для стерилізації та чіпування тварин, але їх кількість постійно збільшується, що викликає невдоволення, як покупців так i продавців .

Також Оксана Карпенко зауважила, що протягом 2018 року спільно з міською радою буде вирішено питання забезпечення водовідведення на території ринку.

Під час обговорення поточних питань, заступник міського голови Олександр Білокобильський повідомив, що, у зв’язку із складними погодними умовами, наразі сили КП “Комбінат благоустрою” спрямовані на забезпечення комфортного пересування по місту його мешканців. На вихідних комунальники працювали і вдень, і вночі – вулиці прочищалися та посипалися аби лебединцям зручніш було пересуватися по місту.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *