До уваги роботодавців, працівників та фізичних осіб!

Частиною третьою статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено, що до відання виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад належить здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

Згідно пункту 2 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року №295 (далі – Порядок), державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється у формі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань інспекторами праці: Держпраці та її територіальних органів; виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад (з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин).

Відповідно до пункту 3 Порядку, інспекторами праці є посадові особи Держпраці та її територіальних органів, виконавчих органів рад, посадовими обов’язками яких передбачено повноваження щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

На сьогоднішній день обов’язки інспектора праці у виконавчому комітеті Лебединської міської ради Сумської області покладено на працівника управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради.

За консультаціями або у випадках порушення стосовно фізичних осіб чи працівників законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин звертатися до управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради за адресою: Сумська обл., м. Лебедин, вул. Пушкіна, 2; тел. (05545)21438.

Управління економічного розвитку і торгівлі.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *