Шевченкове слово лунає на Лебединщині

Чудова  українська земля зростила багатьох великих людей. Своїм  синам і донькам вона дала велику життєдайну силу. Серед видатних імен  найвеличнішим – є ім’я великого українського поета і художника, борця за правду і свободу Тараса Григоровича Шевченка.

Поетична спадщина Шевченка живе повним життям і в наші дні. Його твори  звучали на Майдані, з його словом захищають українську державність учасники АТО, його портрети в кожній хаті, його «Кобзар» лежить на столі поруч з хлібом, його вірші вишиті на рушниках…

З нагоди 204-ї річниці з дня народження Великого Кобзаря в Лебединському художньому музеї ім. Б.К.Руднєва пройшов міський конкурс читців Шевченкіани «Шевченко – наш. Він для усіх століть…», який підготували і провели за підтримки міського голови Олександра Бакликова та за ініціативи міського відділу культури і туризму працівники: бібліотеки №1, художнього музею, школи мистецтв та МЦКД.

Урочисто лунали слова вшанування пам’яті славного сина українського народу з вуст красуні-україночки – ведучої Олени Демиденко. Неповторно та емоційно звучали рядки Шевченка у музичному виконанні Олени Листопад і учасників дитячого вокального ансамблю «Соколята» Олександра Червяка та Станіслава Ляшка. Натхненно та поважно читали вірш С. Жолоб «Тарасові» найменші учасники конкурсу Максим Удод та Даниїл Солоха. Затамувавши подих слухали присутні чарівні мелодії , що прозвучали у виконанні вихованців школи мистецтв Бойко Маргарити, Губені Віолетти, Бічук Андрія та Зелінської Лізи.

В конкурсній програмі брали участь учні та студенти навчальних закладів міста. Конкурсанти були один краще одного: барвисті стрічки та віночки, яскраво вишиті сорочки та пишні спіднички. Виразно і щемливо, з тугою або навіть пошепки, у супроводі музичних композицій, всі учасники намагалися передати в кожному рядку творів емоції геніального поета.

Оцінювало виступи юних читців журі, яке очолював директор художнього музею Андрій Гельмінтінов.

Високі декламаторські якості продемонстрували всі учасники конкурсу: Олександр Галілей, Катерина Безверха, Анастасія Краснонос, Анна Березова, Юлія Курлейко, Яна Лопа, Валерія Петренко, Анастасія Єфтілій. Ретельна підготовка учасників конкурсу принесла їм вагомі результати. Кращими, по визначенню журі, стали: І місце – Петренко Валерія (педучилище), ІІ місце – Лопа Яна (медучилище) і Березова Анна (ЗОШ №5), ІІІ місце – Галілей Олександр (ВПУ) і Єфтілій Анастасія (ЗОШ №6). Переможниця змагання буде представляти наше місто на обласному конкурсі читців, побажаємо їй успіху.

Міська бібліотека №1

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *