До уваги водіїв та пасажирів!

15 лютого працівниками Укртрансбезпеки та Національної поліції України було розпочато роботу по місту Лебедину щодо дотримання автомобільними перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів на таксі вимог законодавства про автомобільний транспорт. За підсумками рейду складено 4 акти за порушення вимог статті 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», а саме експлуатація легкового автомобіля, що використовується як таксі, без наявності ліцензії. Таких в місті налічується близько 100 чоловік.
Один водій маршрутного таксі порушив правила дорожнього перевезення небезпечних вантажів* Ст.132(1) КУпАП. Штраф для водія склав 510 грн.
*До небезпечних вантажів відносять речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, які за своїми властивостями при певних факторах можуть під час перевезення спричинити вибух, пожежу, пошкодження технічних засобів, пристроїв, споруд (інших об’єктів); заподіяти матеріальні збитки та шкоду довкіллю; призвести до загибелі, травмування, отруєння людей чи тварин.
Також ще один водій порушив Ст.133(1) ч.1 КУпАП, а саме здійснював регулярні перевезення пасажирів на постійних маршрутах без паспорта маршруту.
На правопорушників чекає розгляд справ в м. Суми, що призначений на понеділок (19 лютого) та стягнення штрафу у розмірі щонайменше 510 грн.
Дане відпрацювання працівниками Укртрансбезпеки та Національної поліції України відбуватиметься постійно.
Виконавчий комітет Лебединської міської ради закликає жителів міста не користуватися послугами маршрутних таксі та легкових автомобілів, облаштованих як таксі, без відповідних документів, адже в разі ДТП ви не зможете розраховувати на жодну компенсацію.
А щодо водіїв, то якщо ви хочете займатися такою відповідальною справою, то ви маєте оформити ліцензію на перевезення, діяти згідно ЗУ «Про автомобільний транспорт», сплачувати податки і розраховувати на повну підтримку міської влади.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *