Лебединці вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні, 15 лютого в день 29 – річниці виводу військ з  Афганістану, небайдужі жителі та гості міста  зібралися  біля пам’ятника «Прощавай, зброє!», що на вул. Героїв Майдану, щоб вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, віддати шану усім тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок у різних час та різних державах.Вшанувати пам’ять та звитягу воїнів-інтернаціоналістів прийшли представники організацій ветеранів Афганістану, учнівська молодь, громадськість міста, а також близькі і рідні ветеранів Афганістану та загиблих воїнів.

Зі словами вдячності до всіх присутніх звернувся міський голова Олександр Бакликов та вручив Білику Миколі Орден «Знак Пошани». З теплими словами до своїх бойових побратимів звернулися й ветерани Афганістану, а також військовий комісар Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату Роман Перекрестов.Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловіків і батьків.
Посивіли завчасно хлопці-афганці, ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль одне одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути.
Закінчилась війна. Багато молодих воїнів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять.

Солісти МЦКД Т. Бондар та С. Антонченко виконали чарівну пісню “Я не хочу війни” та підвели захід до завершення.
Віддавши данину поваги живим, що пройшли полум’я бойових дій, учасники мітингу у хвилині мовчання схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув та не повернувся до дому. В їхню честь до пам’ятника були покладені живі квіти.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *