Екскурсія до музею «Сторінками пам’яті»

26 січня працівниками Лебединського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з метою формування пізнавального інтересу до творчості, розвитку естетичного смаку, виховання любові до мистецтва для неповнолітніх та молоді, які перебувають на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації була проведена екскурсія до Лебединського художнього музею імені Б.К. Руднєва. Під час візиту до музею підоблікові відвідали виставку «Музейні стародруки», де мали змогу ознайомитися з унікальними книгами середини ХVІІІ століття, написаними старослов’янською, російською, німецькою, англійською та французькою мовами, які колись прикрашали бібліотеки графа Капніста (село Михайлівка), поміщиків Красовських та інших.

Також було відвідано виставку дипломних робіт студентів декоративно-прикладного відділу Сумського вищого училища мистецтва і культури ім. Д. С. Бортнянського «Від народного до професійного». Після заходу науковий працівник музею Подвезько Алла Іванівна з метою виховання у громадян патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення українського народу, піднесення значення української історії, формування національної свідомості громадян, напередодні 27 січня Дня пам’яті жертв Голокосту та 29 січня Дня пам’яті героїв Крут розповіла  про історичні події становлення українського народу, утиски, які довелося йому пережити.

Присутні були приємно вражені побаченим та почутим, отримали задоволення від екскурсії.

Лебединський районний відділ з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *