Крути – смолоскип, запалений у вічність

29 січня вся українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 100 років тому юні захисники Української Народної Республіки власним життям вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. В міських бібліотеках, які ставлять перед собою одним із пріоритетних завдань – патріотичне виховання молоді, проведено ряд заходів до цієї значущої події. При підготовці до відзначення пам’яті загиблих під Крутами, книгозбірні брали за мету зберегти пам’ять та вшанувати подвиг юних борців за волю України.

В книгозбірнях оформлено книжкові виставки та перегляди літератури: «Волі народної дзвін», «Ішли у бій – ввійшли в безсмертя», зібрано тематичне досьє «Герої Крут – цвіт української нації».

Для учнів 9 класу ЗОШ№3 в читальній залі бібліотеці №1 пройшов урок пам’яті «Їх тут триста, як скло, товариство лягло». Учні, затамувавши подих, уважно слухали розповідь бібліотекарів про подвиг ровесників під станцією Крути, переглянули відеоматеріали «Пам’ятай про Крути». Трагічно і піднесено звучала «Молитва за Україну» у виконанні солістки МЦКД Олени Листопад. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять Героїв, полеглих за волю України, хвилиною мовчання та запалили свічу пам’яті.

Для відвідувачів бібліотеки №2  працівники книгозбірні провели бесіду «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного». Присутні прослухали історичну довідку та переглянули тематичну літературу.

Година пам’яті «Символ українського героїзму» в бібліотеці №3 розпочалася відомим віршем Павла Тичини «На Аскольдовій могилі…», присвяченим подвигу юних патріотів. Учасники заходу дізнались про славетні події під станцією Крути та героїчний подвиг молодих захисників Української держави.

Подвиг юнаків під Крутами, навічно залишиться в історії України як символ національної честі. Пам’ятаймо про своє героїчне минуле.

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *