Чорнобиль стукає у серце

Сьогодні 14 грудня у міському художньому музеї ім. Б.К.Руднєва відбулися урочистості з нагоди вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС «Чорнобиль стукає у серце».
Саме цього дня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року №945 з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи. 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.Ми не маємо права забути про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС хвилиною скорботи.
Та і поруч з нами ще залишилися герої, яким ми щиро вдячні. Міський голова Олесандр Бакликов за вагомий особистий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС особисто відзначив подяками ліквідаторів аварії:
-Божка Михайла Івановича;
-Динисенка Сергія Анійовича;
-Кубишка Бориса Івановича;
-Шовкуна Миколу Павловича.


Також до слова запросили ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолій Калініченко. А для присутніх дарували свої пісні солісти МЦКД. Після урочистостей усі бажаючі мали змогу покласти квіти до пам’ятника жертвам Чорнобиля.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *