Тиждень права в бібліотеках міста

У рамках Всеукраїнського Тижня права в міських бібліотеках проведено цикл заходів правової тематики. Метою їх є сприяння підвищенню рівня правової культури користувачів бібліотек, поінформованості молоді про їхні обов’язки та права, можливості їх реалізації та захисту.

Працівники бібліотеки №1 провели годину правових знань «Правова відповідальність неповнолітніх» для учнів 9 класу ЗОШ№3 (класний керівник Стрельник Світлана Миколаївна). Підліткам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України і Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

До уваги учасників заходу був представлений відеофільм «Конвенція ООН про права дитини». Учні познайомилися з основними пунктами Конвенції ООН, дізнались про стан дотримання прав дітей у світі та в Україні. З великим задоволенням присутні взяли участь у вікторині  «З героями казок по статтях кримінального кодексу» та переглянули відео кліп «Злочини у мультфільмах». На захід було запрошено начальника Лебединського бюро правової допомоги Іванова Сергія Олексійовича, який в доступній формі розповів учням про основні правопорушення серед підлітків та відповідальність за їх вчинення. В подарунок від правознавця учасники отримали буклети правової тематики.

 

В бібліотеці №2 для юних відвідувачів було проведено круглий стіл «Знати, щоб не оступитися».

Протягом Тижня права в бібліотеках міста оформлено книжкові виставки «Молодь і право», «Юридичні поради», «Молодь. Право. Закон», «Держава Україна та її закони», «Природа. Право.», постійно проводились тематичні бліц-бесіди «Читач запитує-юрист відповідає».

Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість молоді до питань правової обізнаності і правомірної поведінки.

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *