Щорічна акція «16 днів проти насильства»

У рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості були проведені заходи, які спрямовані на привернення уваги наших громадян до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою як для України, так і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає у тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а і, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

Всі присутні отримали корисну інформацію, обговорили проблеми насильства, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статті, є порушенням прав людини.

Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *