Ми різні, але ми рівні

27 листопада у стінах управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося засідання у форматі «круглого столу», присвячене проблемам людей з інвалідністю. На зустріч було запрошено представників громадських організацій міста, які безпосередньо допомагають людям із обмеженими можливостями вирішувати ті чи інші проблеми. Також до участі у засіданні долучилися заступник міського голови Олена Кірєєва, начальник управління праці і соціального захисту населення Валентина Губська, заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Ніна Гончарова, спеціалісти управління, які займаються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю та виплати державних соціальних допомог інвалідам з дитинства та дітям з інвалідністю, представники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міськрайонного центру зайнятості та бюро правової допомоги.

Заступник міського голови Олена Кірєєва під час вступного слова підкреслила, що питання соціальної підтримки людей з інвалідністю перебуває на постійному контролі виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Начальник відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення Наталія Ілляшенко повідомила, що у 2017 році за рахунок коштів міського бюджету надано пільги на житлово-комунальні послуги 19 інвалідам по зору I та II груп на загальну суму 16,8 тис. грн., 25 інвалідам забезпечено можливість пільгового доступу до мережі Інтернет на суму 5,3 тис. грн. Виплачено матеріальної допомоги 3 інвалідам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу на суму 16, 5 тис. грн. Придбано 9 санаторно-курортних путівок для інвалідів війни на загальну суму 47,3 тис. грн. 381 інваліду з дитинства та дітям-інвалідам щомісячно виплачується державна соціальна допомога. У 2017 р. загальна сума виплат склала 5 821 313, 23 грн.

Протягом 2017 р. видано направлень на забезпечення осіб з інвалідністю: 122 – протезно-ортопедичними засобами, 17 – кріслами колісними, 1 – велосипедом дитини-інваліда, 6 – забезпечення меблями, 23 – палицями-милицями. Виплачено компенсацію на бензин і транспортні послуги на суму 11, 3 тис. грн. 36 особам. Видано 15 направлень для повторного проходження облМСЕК по виявленню медичних показань для забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом.

У санаторіях України протягом 2017 року оздоровлено 26 осіб з інвалідністю. В обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю було направлено 20 дітей з інвалідністю для отримання реабілітаційних послуг. Також виплачено компенсації за невикористану санаторно-курортну путівку 13 інвалідам ВВВ.

Про порядок нарахування та стан виплати державних соціальних допомог інвалідам з дитинства та дітям з інвалідністю розповіла заступник начальника відділу допомог та компенсаційних виплат Лариса Зелена.

Під час «круглого столу» у представників людей з обмеженими можливостями виникали різні питання, обговорювались непрості життєві ситуації, які, на жаль, є реаліями сьогодення цієї категорії громадян, і саме під час конструктивного діалогу між всіма учасниками засідання знаходились відповіді та окреслювались плани подальших дій.

У невимушеній атмосфері за філіжанкою кави або чаю кожен, хто стикається з проблемами у своєму житті міг висловити все, що наболіло, поспілкуватися, а міські служби, доклавши спільних зусиль, допомогли знайти вихід із кожної ситуації.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *