Стан виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 22.04.2015 № 219-ОД “Про впровадження державної регуляторної політики в області”

Сьогодні 27 листопада відбулася апаратна нарада, яку провів Олександр Бакликов. Під час якої розглядалося питання: «Про стан виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 22.04.2015 № 219-ОД «Про впровадження державної регуляторної політики в області». Доповідав начальник управління економічного розвитку і торгівлі Юрій Магаляс.
Державна регуляторна політика у сфері господарської діяльності спрямована на вдосконалення правового регулювання господарських відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, що здійснюється в межах, у порядку та у спосіб, що встановлені Конституцією та законами України.
Виконавчим комітетом Лебединської міської ради впровадження регуляторної діяльності здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Станом на 27.11.2017 року  діє 16  регуляторних актів.
На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.04.2015 № 219-ОД «Про впровадження державної регуляторної політики в області» виконавчим комітетом Лебединської міської ради, з метою забезпечення ефективної діяльності щодо реалізації державної регуляторної політики обов’язки з координації повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері  господарської діяльності покладено на відділ комунального майна та приватизації управління економічного розвитку і торгівлі.
Відповідно до вимог статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з  метою  реалізації  принципу послідовності  та  передбачуваності  регуляторної  політики,   підготовка  регуляторних  актів  міської  ради     у 2017  році здійснюється згідно з Планом  діяльності з підготовки проектів регуляторних актів   Лебединською міською радою, який затверджено рішенням 22 сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 29.06.2017 року та включає розроблення двох регуляторних актів міської ради, а саме: «Про встановлення місцевих податків» – розробник  фінансове управління Лебединської міської ради та «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель територіальної громади міста Лебедина» – розробник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради.
Протягом 2017 року до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів міської ради були внесені доповнення, а  саме:     розроблення регуляторних актів «Правила прийняття стічних вод в систему каналізації  м. Лебедин»  та  «Про внесення змін до рішення двадцять восьмої сесії Лебединської міської ради шостого скликання від 30.11.2012 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території м. Лебедина», розробниками яких є управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради. Із 4 регуляторних актів фактично прийнято  один,  два  проекти регуляторних актів  в стадії розробки.
Протягом поточного року проводилась робота з відстеження результативності регуляторних актів. На  виконання вищезгаданого розпорядження голови обласної державної адміністрації затверджений план-графік та доповнення до плану-графіку проведення  заходів з  відстеження результативності  діючих регуляторних актів у 2017, відповідно до якого планувалося  провести відстеження результативності  11  регуляторних актів.  Фактично  проведено  8 відстежень: 1 – базове, 7 – періодичних.  Два базових відстеження будуть проведені перед прийняттям проектів регуляторних актів або одразу після прийняття регуляторних актів. Одне базове відстеження  не буде проводитися, у зв’язку з  неприйняттям рішення.
Розробники проектів регуляторних актів, здійснюють своєчасну підготовку проектів регуляторних актів, їх оприлюднення, проведення аналізу  регуляторного впливу, відстеження результативності  регуляторних актів та перегляд відповідно до чинного законодавства.
Затверджений  план діяльності з  підготовки  регуляторних  актів на 2017 рік, із доповненнями та затверджений план – графік  проведення заходів з відстеження результативності діючих регуляторних актів на 2017 рік  із доповненнями до нього  оприлюднені в міськрайонній  газеті «Життя Лебединщини», розміщені на сайті міської ради в розділі «Регуляторна політика» та направлені до обласної державної адміністрації.
Підсумкова інформація про здійснення державної регуляторної політики розміщена на офіційному сайті міської ради в розділі «Відомості про здійснення регуляторної політики».
З набуттям  чинності  змін до статті 34  Закону України  «Про  засади державної  регуляторної політики у сфері  господарської діяльності»  до уповноваженого  органу, а саме  Державної  регуляторної служби України, для підготовки у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної  політики,  фінансовим  управлянням  Лебединської міської ради направлено  проект  регуляторного  акту  «Про встановлення місцевих податків» з аналізом регуляторного впливу та експертним висновком  щодо регуляторного  впливу внесених проектів регуляторних актів. При  затвердженні проекту вищезазначеного рішення міської ради   пропозиції Державної регуляторної служби України  були враховані.
Управлінням житлово-комунального господарства Лебединської міської ради також направлені до уповноваженого органу проекти регуляторних актів  «Про внесення змін до рішення  двадцять восьмої сесії Лебединської міської ради шостого скликання  від 30.11.2012 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами та порядку визначення плати за користування місцями розташування рекламних засобів у м. Лебедині» та «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель територіальної громади міста Лебедина» з аналізами регуляторного впливу та експертними висновками щодо регуляторного  впливу проектів регуляторних актів.
Відповідно до вимог пункту 9 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Лебединський міський голова у січні 2017 року відзвітував про здійснення державної регуляторної  політики  виконавчим  комітетом  Лебединської  міської   ради  за 2016 рік.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *