iSadovska -Тут і Тепер

Сьогодні у стінах Лебединського міського центру культури і дозвілля (м-н «Черемушки») відбувся концерт. Спеціально для нашого міста свою творчість представляла талановита українська співачка, актриса, композитор, аранжувальниця, фольклористка Мар’яна Садовська. Запрошував Мар’яну на сцену міський голова Олександр Бакликов. Львів’янка вже багато років проживає не в Україні, приїздить сюди тільки для таких перформансів. Дівчина любить свою Батьківщину, їздити в захоплюючі експедиції по селах, збираючи пісні, які переходили з покоління в покоління впродовж багатьох десятиліть і збереглись завдяки нашим бабусям та дідусям.

Але її знають в багатьох країнах світу не тільки завдяки концертам та виступам. Мар’яна прославилась ще й музикою до вистав, полотнами та театральними ролями. Люди готові віддати все, щоби потрапити на її вокальні майстер-класи з голосових технік (які, до речі, мали шалений успіх у Гарварді, Прінстоні, Нью-Йоркському університеті, на багатьох фестивалях і у культурних центрах світового значення). Що там казати, її знають навіть у Афганістані (у 2005 році Мар’яна викладала у Кабульському університеті). Її голос можна назвати магічним: до широкого діапазону додаються народні засоби звукотворення.

І сьогодні він просто зачарував аудиторію. Уся концертна програма пройшла просто на одному подиху. Той спектр емоцій, що відчули відвідувачі неможливо описати: інколи печаль охоплювала серце, а хвилинкою пізніше хотілося сміятися. Та сльози застили на очах, незрозуміло, то від суму чи радості. Неординарною була подача, музика та навіть пісні, але кожен у залі знайшов щось своє – рідне. Ніхто не приховував свого захвату і вже після концерту вражені глядачі особисто виcловили свою подяку співачці.
Для нашого міста це була велика честь вітати таких поважних гостей у себе вдома.
Міська влада та жителі міста ще раз щиро дякують Мар’яні Садовській за ці незабутні хвилини життя.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *