У полі зору спостережної комісії

У стінах Лебединської міської ради відбулося чергове планове засідання спостережної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Під час роботи комісії начальник Лебединського районного відділу з питань пробації Анатолій Глух поінформував присутніх про організацію виховної роботи з особами, засудженими до кримінального покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Станом на 19.10.2017 року на обліку до відділу з питань пробації було поставлено 128 oci6, з них 7 неповнолітніх та 11 жінок, знято з обліку також 128 oci6. Всього зараз на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації перебуває 70 oci6, з них 58 oci6 засуджені  до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та 12 oci6, на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт. На обліку перебуває 8 неповнолітніх та 8 жінок.

Протягом звітного періоду 5 особам, які не виконали обов’язки, покладені на них судом, умовну мipy покарання було замінено на реальну, за ст. 389 ч. 2 та ст. 78 ч. 2 КК України.

Особи, які перебувають на обліку щомісяця викликаються до відділу для проведення з ними профілактичної роботи, спрямованої на недопущения вчинення повторних правопорушень у майбутньому, про що свідчать письмові пояснення та довідки профілактичних бесід, які долучаються до особових справ засуджених. Один раз на квартал робляться запити до управління інформаційного забезпечення ГУНП в Сумській області з метою виявлення осіб, що притягувалися до адміністративної відповідальності.  Один раз на півріччя робляться запити на предмет притягнення засудженого до кримінальної відповідальності. Особам, які порушують порядок та умови відбування покарання виносяться застереження у вигляді письмових попереджень, після яких, якщо особа не стала на шлях виправлення, до суду вноситься подання про скасування умовної міри покарання та направления особи в місця позбавлення волі. У напрямку профілактичної роботи Лебединський районний відділ з питань пробації тісно спіпрацює з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міськрайонним центром зайнятості, службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради, Лебединським ВП ГУНП в Сумській області, громадськими та релігійними організаціями міста, відділом з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради та спостережною комісією при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Одним iз досить дієвих форм роботи спостережної комісії є запрошення на засідання комісії підоблікових Лебединського РВ з питань пробації, з метою заслуховування поведінки та способу життя ociб, що перебувають на обліку.

Протягом січня-жовтня 2017 року спільно із вище зазначеними структурами було проведено ряд заходів, а саме: «Ми piзніi, але ми piвнi», «Жити у злагоді з собою та іншими», «Скажемо насиллю нi!», «Світле свято Великодня», «Насильство в ciм’ї, як соціальна проблема», «Цінності ciмeйного життя», «Сторінками icтopiї, з повагою до минулого!», «Діти в долонях турботи», «Конституційні права та обов’язки», «Особиста та статева гігієна», «ІПСШ. Небажана вагітність, шляхи профілактики та запобігання», «Профілактика інфікування ВІЛ/СНІД», «Проблеми iгpoвoї залежності», «Свято Спаса», «Моя держава – Україна», «Шляхи вирішення проблем працевлаштування», «Побудова позитивної життєвої перспективи». Організовано екскурсії до художнього музею iм. Б.К. Руднєва.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *