Лебединці взяли участь у Першому форумі регіонального розвитку «Південна мрія»

В Одесі 19-20 жовтня 2017 року проходив Перший форум регіонального розвитку “Південна мрія”. Захід організовано за ініціативи Одеського, Миколаївського та Херсонського Центрів розвитку місцевого самоврядування та за організаційної підтримки Одеської, Миколаївської та Херсонської обласних державних адміністрацій і Одеської обласної ради. Крім того, у форумі також взяли участь представники Полтавщини і Сумщини.

Лебединці також долучилися до участі у Форумі. Лебединську міську раду представляв начальник управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради Юрій Магаляс.

Відкриваючи захід, директор Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування Юлія Молодожен наголосила, що його головна мета – обговорення питань сучасної регіональної політики, інформаційна підтримка регіонального розвитку та обмін кращими практиками місцевих і регіональних проектів, та висловила сподівання, що подібні форуми відбуватимуться регулярно та стануть важливим елементом допомоги об’єднаним громадам.

У другий день роботи Форуму його учасники – представники Одещини, Миколаївщини і Херсонщини – презентували стратегії розвитку громад, перші здобутки та розвиткові проекти.

Про досвід Одеської і Миколаївської областей у сфері стратегічного планування розповіли директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов та директор Департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА Марина Васильєва. Зацікавили учасників і виступи представників міжнародних програм: Вікторії Тараненко, ключового експерта бренч-офісу Спільної операційної програми ЄС «Румунія-Україна 2014-2020», і Анни Білявської, координатора проектної діяльності UNDP в Одеській області.

Учасники форуму подякували організаторам за його проведення та зазначили, що подібні зустрічі якнайкраще сприяють налагодженню взаємозв’язків між громадами та допомагають їм у процесі засвоєння законодавчих змін і впровадження реформ в Україні.

За матеріалами сайту: http://decentralization.gov.ua/news/7242

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *