«Україна – козацька держава»

Напередодні Дня захисника України, Дня українського козацтва працівники Лебединського районного відділу з питань пробації Сумської області Північно–Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції разом із підобліковими відділу 12 жовтня відвідали виставку в художньому музеї ім. Б.К. Руднєва, присвячену державному святу. Екскурсовод розповіла історію походження та розвитку козацтва, про «Покрову» – покровительницю козаків, цікаві історичні факти розвитку козацтва на Лебединщині. Відвідувачам  виставки  випала унікальна можливість переглянути книгу, яка вміщає в собі узагальнену  інформацію про розвиток козацтва.

Крім цього, працівниками Лебединського районного відділу з питань пробації з метою естетичного виховання неповнолітніх та молоді, які перебувають на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації, цього ж дня  була відвідана виставка в художньому музеї ім. Б.К. Руднєва на тему: «Містика Лебедина».

На картинах молодої  фото-художниці Лілії Єфремової зображений Лебедин та його мешканці у всій своїй красі, таємничості та містичності. Моменти життя та образи, які містяни не завжди помічають, і над якими мало замислюються, Ліля зображує на своїх роботах. Присутні захоплювалися картинами, які виконані різними техніками. Художниця сміливо використовує насичені кольори та гру світла і тіні. У своїх роботах нерідко йде за покликом таємних та містичних рухів підсвідомого. В деяких картинах присутні знаходили знайомі обличчя та рідні місця. На деякий час присутнім вдалося доторкнутися до загадкового, замислитися над тим, що ми живемо в  світі, який є різнобарвний і суперечливий, який руйнує і творить, зачаровує і спонукає.

Підоблікові були задоволені екскурсіями.  По завершенню  екскурсій  присутні обговорили виставку та поділилися своїми враженнями, а також відвідали пам’ятний хрест воїнам, що віддали своє життя за Україну.

Лебединський районний відділ з питань пробації Північно – Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністертсва юстиції.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *