Увага! Виконавчий комітет міської ради попереджає!

Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.Виконавчий комітет міської ради нагадує керівникам підприємств, установ та організацій, мешканцям міста і органам самоорганізації населення:

  • спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством;
  • зазначені протиправні дії, згідно чинного законодавства України, тягнуть за собою адміністративну відповідальність, накладання та стягнення з порушників штрафів у розмірі від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів громадян (а це 340 грн. – 1700 грн.)

Ми закликаємо мешканців не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

Якщо Ви бачите, що хтось палить сміття, телефонуйте 2-30-12

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *