Працювала спостережна комісія

Спостережна комісія, що діє при виконкомі Лебединської міської ради та займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
На засіданні, що відбулося 21 вересня 2017 року, серед питань порядку денного, спостережна комісія розглянула інформацію про профілактичну роботу закладів освіти міста щодо попередження правопорушень та злочинності серед неповнолітніх.

Про роботу міського відділу освіти з дітьми в напрямку правової освіти та профілактики правопорушень, розповів методист відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Микола Римар. За його словами, в Лебедині спостерігається позитивна динаміка по зменшенню кількості підлітків, які скоюють злочини та правопорушення.

Причиною цього, на думку відділу освіти, є активна профілактична робота, яка за останні роки значно активізувалась. Так, при підтримці працівників правоохоронних органів, соціальних працівників та батьків, в місті проводяться профілактичні рейди, інспектування сімей і проведення профілактичної роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають у функціонально-неспроможних (кризових) сім’ях, проведення індивідуально-профілактичних бесід з батьками та вжиття відповідних заходів щодо надання різних видів допомоги сім’ям та безпосередньо дітям.

Станом на 21.09.2017 року всі діти дошкільного віку охоплені навчально-виховним процесом у загальноосвітніх навчальних закладах міста. На даний час поновлений банк даних на дітей, які складають “групу ризику” та виховуються у родинах, які опинилися у складних життєвих умовах. На обліку у загальноосвітніх навчальних закладах стоїть 26 неповнолітніх, які складають “групу ризику”, 24 родини, які опинилися у складних життєвих умовах. У вечірній школі навчається 1 учень 11-го класу з умовним строком покарання. З даною категорією дітей та їх батьками проводиться превентивна, профілактична робота та запобіганню правопорушень та злочинності.
Спостережною комісією також розглянуті інші питання. Зокрема, про роботу управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому по у соціальній адаптації особам звільненим з місць позбавлення волі. Комісією прийняті відповідні рішення.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *