Стан утримання автомобільних доріг у місті станом на 12.09.2017 року

Сьогодні відбулася апаратна нарада. На ній розглядалося 2 важливих питання: “Стан утримання автомобільних доріг у місті станом на 12.09.2017 року” та “Про роботу зі зверненнями громадян до КП «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» ВКЛМР”.
Першим доповідав Петренко О.О. начальник управління житлово-комунального господарства міської ради. Мережа автомобільних доріг міста складає 40,5 км. з асфальтним покриттям, 71,3 км. з ґрунтовим, З км. доріг з бруківки та 4,2 км. з бетонним покриттям. Загальна протяжність доріг – 119 км.
Розвиток та утримання мережі місцевих доріг, контроль та розрахунок з підрядними організаціями щодо проведення капітального та поточного ремонту доріг пріоритетні завдання управління ЖКГ Лебединської міської ради та КП «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради».
Відповідно до затвердженого статуту комунальне підприємство «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» виконує роботи по утриманню вулично – шляхової мережі.
З початку року виконано наступні заходи по утриманню автомобільних доріг:
-систематичне очищення покриттів від пилу, сміття, ґрунтових та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття – 1 236,6 тис. гривень;
-профілювання ґрунтових доріг, підсипка доріг – 73,4 тис. гривень;
-очищення доріг та тротуарів від снігу та боротьба з ожеледицею – 344,8 тис. гривень;
-чистка водостоків та ливневоприймальних колодязів – 3,012 тис. гривень.
Також силами КП «Комбінат благоустрою» встановлено 4 зупинок громадського транспорту по таких вулицях міста: Сумська, 108, мікрорайон Верстатників, с. Куданівка, с. Токарі. Виготовлено та найближчим часом буде встановлено ще 4 зупинки по вулицям: Будильська, Сумська, Кобижча та Вокзальна.
Переходячи до ремонту доріг, спочатку потрібно відповісти на питання: які чинники впливають на стан доріг? – Для дороги найбільший ворог – вода. Вона не повинна стояти на дорожньому полотні. А у нас на багатьох дорогах вода не відходить через недоглянуте узбіччя, яке роками підсипалось вуличним зметом через що до півметра вище дорожнього полотна. Дорога вимагає уваги! Всі рекомендації щодо літнього та зимового утримання автомобільних доріг зазначені у наказі Мінрегіонбуду №54 від 14.02.2012 «Про затвердження технічних правил ремонту та утримання вулиць і доріг населених пунктів». Тому перед початком проведення поточних та капітальних ремонтів міським головою було прийнято рішення виконати роботи з водовідведення, головною причини руйнування асфальтобетонного покриття. Так, силами КП «Комбінат благоустрою» було проведено планування узбіч по вул. Сумській, Вокзальній, Русіянова, Новопостроєна, Пушкіна, Першогвардійська, 19 серпня, Будильська, Гастелло, Чернишевського, Кобижча. Грунт після планування обочин був використаний для підсипки вулиць з ґрунтовим покриттям. Окремо КП «Комбінат благоустрою» проведено підсипку відфрезерованою при проведенні капітального ремонту асфальтобетонною сумішшю та щебенем таких вулиць: Серафимовича, Кобижча, Вокзальна, Будильська, Т. Шевченка,  Гудимівська, Гастелло, Новопостроєна, Першогваврдійська, 19 серпня, Боднівка, Покрівська.
Станом на 12.09.2017 згідно комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища м. Лебедина на 2017 рік на капітальний ремонт доріг виділено 4 579, 0 тис. грн. , на поточний – 1 254, 0 тис. грн. Для порівняння з попередній роком на капітальний ремонт доріг було виділено 1 648,0 тис. грн., на поточний – 2 310,0 тис. грн. Пріоритетним завданням на цей рік визначили проведення саме капітального ремонту доріг. При визначенні вулиць, на яких планується проведення ремонт дорожнього покриття до уваги приймався не тільки стан самих доріг, а й кількість проживаючих на вулиці, обсяг транспортного, в тому числі й транзитного потоку, проходження по вулиці маршрутного транспорту. За результатами такої роботи та виходячи із фінансової спроможності міського бюджету було визначено 8 вулиць для проведення поточного та 4 ділянки дороги, з яких з по вул. Сумська та 1 по вул. Вокзальній для проведення капітального ремонту дороги. Проведено дві тендерні закупівлі на капітальний ремонт ділянок доріг по вулиці Сумська. За результатами тендерних закупівель було зекономлено коштів в сумі 407,378 тис. гривень, які були використані на поточні ремонти доріг.
Станом на 12.09.2017 за кошти міського бюджету підрядними організаціями виконано робіт з поточного та капітального ремонту доріг на загальну суму 5 833, 338 тис. грн, з яких 1 254, 027 тис. грн. – поточний ремонт та 4 579, 311 тис. грн. – капітальний ремонт. У попередньому році загальна сума виконаних робіт складала З 958,307 тис. грн., з яких капітальний ремонт – 1 648,625 тис. грн. та 2 309,682 тис. грн. – поточний  ремонт.
Загальна площа відновленого дорожнього покриття складає 14 746,6 м. кв., з яких: 4500,0 м. кв. – поточний ремонт та 10246,4 м. кв. – капітальний ремонт, в попередньому році загальна площа відновленого дорожнього покриття складала 6998,0 кв. м., з яких 2007,0 кв. м – поточний ремонт та 4951,0 – капітальний ремонт.
У місті працювали 2 підрядні дорожні організації: ПАТ «УМБ -23» та філія «Дорбудсервіс».
Щодо ПАТ «Управління механізації будівництва №23». Виконані роботи з поточного ремонту доріг загальною площею 1 521,2 кв. м на суму 479,0 тис.грн, по вулицях: Першогвардійська, Карпова, Т.Шевченка.
Паралельно проводились роботи з капітального ремонту вулиці Вокзальної (ділянка від приватної садиби №108 до Кургану Козацький). Відновлено дорожнє покриття загальною площею 2984,4 кв. м. на загальну суму 996,8 тис.грн.
Філія «Дорбудсервіс» ДП «Сумський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги». Виконані роботи з поточного ремонту доріг загальною площею 2979 кв. м на суму 773,4 тис.грн. по вулицях: Сумська, площа Волі, Героїв Майдану, площа Соборна.
Паралельно проводились роботи з капітального ремонту трьох ділянок дороги по вул. Сумській. Відновлено дорожнє покриття загальною площею 7262 кв. м. на загальну суму З 582,5 тис.грн.
Відповідно до договору гарантія на якість робіт і змонтованих конструкцій (асфальтобетонне покриття) З роки з моменту підписання акту виконаних робіт.
Якщо коротко по підготовці до зими, то проведено заготівлю суміші для посипки доріг в кількості 300т (60% від запланованих). Проведено закупівлю інвентарю для очистки снігу в кількості 20 штук. Проводяться роботи до підготовки снігоочисного обладнання для очистки снігу – ремонт навісного обладнання (ножі, відвали). Захід виконано на 50%. Фактично підготовлено 4 од. техніки (ЮМЗ, МАЗ з піскорозкидальним обладнанням, МАЗ – сміттєвоз та ІСВ). До грудня місяця планується підготувати ще 4 одиниці техніки (МТЗ, грейдер, Т-25, екскаватор).

Наступним доповідав Самошин С.В. начальник КП “Б/у “Черемушки”. На балансі КП « Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» знаходяться 16 багатоповерхових та 2 одноповерхових будинків. Загальна кількість населення мікрорайону «Черемушки» близько 1700 чоловік.
На підприємстві заведена «Книга звернень громадян». Станом на 01.09.2017р. до будинкоуправління надійшло 8 звернень від мешканців мікрорайону: 4 колективних звернення пов ‘язані з ремонтом в під’їздах, 2 звернення по ремонту під’їздів буд.№74 І під’їзд та буд.№74 IV під’їзд по вул. Гастелло- на контролі. 2 звернення по буд. №194 І під’їзд та буд. № 196 І під’їзд по вул. Гастелло- ремонт в під’їздах виконано в повному обсязі. На даний момент проводиться ремонт в III під’їзді будинку № 48 по вул.Гастелло.
З заявки буд. №126 по питанню ремонту балконів, заявки виконані.
1 заявка буд. №199 по протіканню даху. В 2015 році в будинку проведено капітальний ремонт даху, місце протікання ліквідовано. Усі заявки виконуються своєчасно, згідно встановлених законодавством термінів.
Також на підприємстві ведеться «Журнал особистого прийому начальником» КП «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки». За цей час на прийомі було 19 осіб більшість питань пов’ язані з ремонтом під’їздів, заміною електролампочок , прочищення та ремонт каналізації.
Усі звернення виконані.
На підприємстві заведена і ведеться «Книга щоденних звернень». Мешканці записують особисто заявки або телефонують. На 01.09.2017р. зареєстровано більше 200 заявок. Більшість заявок пов ‘язані з ремонтом каналізації, лавок, заміною електролампочок, послугами слюсарів (заміна стояків холодної води, ревізія каналізації та інше).

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *