Лебединці відзначили День Незалежності України

Для нас це свято почалося о 10:00 з мітингу у сквері Т.Г. Шевченка. На ньому були присутні представники районної, міської влади та просто небайдужі люди.
В урочистостях взяли участь: міський голова Олександр Бакликов, директор школи інтернат Анатолій Удод, Володимир Кравченко – активний член громади, історик та інші гості.
Артисти міського відділу культури  привітали лебединців українськими піснями.

 

Закінчився мітинг покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

О 12:00 жителів міста чекала нова несподіванка. Відбулося відкриття кам’яного хреста захисникам України в рамках всеукраїнської акції “Пам’ять Нації”.

Це стало можливим завдяки зусиллям волонтерів, підтримки міської ради та Національного Корпусу АЗОВ. Кам’яний хрест символізує шану всім без винятку захисникам рідної землі – від часів існування Київської Русі і до нинішніх учасників АТО. Честь його відкрити надали міському голові Олександру Бакликову та представнику ГО «Товариство сприяння збройним силам України та військово-морського флоту «Цивільний корпус АЗОВ».

Це знакова подія для нашого міста. Зібралося безліч людей: воїни, що зараз боряться за нашу країну та ті, хто колись зміг її захистити, представники влади та небайдужі свідомі громадяни.

А вже ввечері розпочалася святкова концертна програма. Шкода, що через погодні умови довелося її зупиняти, але це нікому не завадило насолодитися святом.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *