Свято Спаса

Щорічно 19 серпня православна церква відзначає Преображення Господнє, яке за народними традиціями має й іншу назву – Яблучний Спас. Народна прикмета говорить: «Прийшов другий Спас – бери рукавиці про запас». Тому, напередодні з нагоди свята, 18 серпня 2017 року в рамках співпраці Лебединського районного відділу з питань пробації Північно – Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та релігійними організаціями для неповнолітніх та молоді, що перебувають на обліку в Лебединському районному відділі з питань пробації, був проведений захід на тему: «Свято Спаса». Мета заходу – духовне збагачення підоблікових осіб, привити інтерес до культурних традицій наших предків, виховувати бажання до виправлення, віра засуджених в краще майбутнє.

 

В рамках святкового заходу було організовано та проведено зустріч з настоятелем місцевого православного Вознесенського храму Отцем Романом, під час якої він розповів присутнім про історичний початок свята Преображення Господнього, традиції святкування яблучного Спасу. Також, всі мали можливість приклонитися та помолитися біля ікони Божої  Матері, хреста  Ісуса Спасителя.

Отець Роман завершив зустріч напутніми словами, що кожен може помилитися в житті, але це не є підставою для відчаю. Завжди є шанс на виправлення, ми повинні жити з вірою в серці по Божим заповідям.

Лебединський районний відділ з питань пробації Північно – Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністертсва юстиції.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *