Стан підготовки закладів освіти міста Лебедина до нового 2017-2018 навчального року

Сьогодні під час чергової апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалося питання стану підготовки закладів освіти міста Лебедина до нового навчального року.

За словами начальника відділу освіти Володимира Доценка, з метою підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період по відділу освіти проведено ряд заходів, спрямованих на створення безпечних умов навчання та праці всіх учасників навчально-виховного процесу, дотримання керівниками навчальних закладів чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, раціональне використання бюджетних коштів.

У місті функціонують 5 дошкільних навчальних закладів, розрахованих на 781 місце. У 2016-2017 навчальному році у дошкільних навчальних закладах міста виховується 966 дошкільників. У З дошкільних навчальних закладах – «Калинка», «Ромашка», «Чайка» працюють З групи компенсуючого типу (логопедичні) для дітей з вадами мови. Дошкільною освітою в різних її формах охоплено 96 % дошкільників. Діти п’ятирічного віку охоплені стовідсотково різними формами здобуття дошкільної освіти.

Для забезпечення потреб у здобутті дітьми загальної середньої освіти в місті функціонує 5 шкіл І-ІІІ ступенів, 1 школа І-ІІ ступенів, 1- вечірня (змінна). За перспективною мережею у навчальних закладах буде навчатися 2503 учні. Починаючи з грудня у кожному навчальному закладі сплановано роботу щодо набору дітей 6 року життя до першого класу. У 2017-2018 навчальному році до перших класів подано 287 заяв. Десяті класи налічують 97 десятикласників (ЗОШ №1-11 (питання розподілу учнів по інших навчальних закладах вирішується), ЗОШ № З – 17, ЗШ № 5 – 28, ЗОШ № 6 – 19, СШ №7 – 22).

Творчо обдаровані діти мають можливість реалізувати свої здібності, відвідуючи 2 позашкільні навчальні заклади: ЦПО та ДЮСШ.

У кожному навчальному закладі міста проводиться належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. Класні кімнати та кабінети загальноосвітніх навчальних закладів, групові кімнати дошкільних навчальних закладів відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Харчоблоки усіх закладів освіти міста забезпечено проточною холодною і гарячою водою від бойлерних установок. Усі навчальні заклади забезпечені холодильним та технологічним обладнанням, столовим посудом. Всі навчальні заклади мають внутрішні санітарні вузли. На альтернативному виді палива працює котельня загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 для її безперебійного функціонування заплановано придбати 409 м3 дров (договори на закуплю дров укладені з «Лебединським агролісгоспом» на суму 166,0 тис. грн.). Права на земельні ділянки оформлені в усіх закладах освіти міста.

Для проведення ремонтних робіт у 2017 році по відділу освіти виконкому Лебединської міської ради виділено кошти з міського бюджету у розмірі 1692,0 тис. грн. Для проведення ремонтних робіт у дошкільних навчальних закладах міста використано кошти у розмірі 75,0 тис. грн. В усіх дошкільних навчальних закладах проведено ремонтні роботи на харчоблоках: побілка стін та стелі, фарбування стін, підлоги та обладнання. Заплановано проведення косметичного ремонту приміщень, ремонт та фарбування ігрового обладнання на групових ігрових ділянках та спортивних майданчиках. У ДНЗ «Калинка» в груповому осередку повністю проведено ремонт туалетної кімнати за рахунок спонсорської допомоги, у ДНЗ «Чайка» замінено на пластикові 4 вікна, в ДНЗ «Ромашка» – З, ДНЗ «Казка» – 1 (благодійна батьківська допомога). У ДНЗ «Казка» зроблено пандус.

По загальноосвітніх навчальних закладах для проведення поточних та капітальних ремонтних робіт виділено коштів у розмірі 1502,0 тис. грн. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах проведено поточні ремонти, що включають в себе побілку стін та приміщень, фарбування приміщень, парт, ігрового та спортивного обладнання. Капітальний ремонт вітражів та переходів проведено у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6, а також тривають роботи по ремонту центрального входу школи. Капітальний ремонт даху спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 триває. Станом на 16.08.2017 завершено перекриття 1 блоку.

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 замінено підлогу в 2 навчальних кабінетах та покладено лінолеум в коридорі І поверху. У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № З замінено шпалери у 2 класних кімнатах, утеплено стіни шкільної їдальні, придбано м’ясорубку. У загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 4 замінено шпалери в 1 класній кімнаті, частково встановлено огорожу. У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 проведено ремонт стелі у великій спортивній залі та облаштовано другий кабінет інформатики.

Відповідно до приписів пожежної служби в закладах освіти міста придбано та перезаряджено вогнегасники.
До початку опалювального сезону згідно з графіком проведено повірку теплових та водяних лічильників, манометрів. Особлива увага приділяється своєчасній та якісній підготовці пакету документів для підписання акту готовності теплових систем і мереж до роботи в осінньо-зимовий період.

Протягом 2017-2018 року по відділу освіти сплановано роботу щодо забезпечення підручниками навчальних закладів міста.

Усі навчальні заклади, як дошкільні так і загальноосвітні забезпечені комп’ютерною технікою та підключені до мережі Інтернет. В кожному закладі створено власний веб-сайт.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *