Найкраще місто на землі для мене ти, мій Лебедине!

Про Лебедин  не можна говорити без любові. Для лебединців – це їх дім, їх життя, їх праця. Лебедин наче відкрита книга, з давніх і новітніх сторінок якої лебединці черпають не тільки мудрість, але й наснагу та натхнення. А День міста – одне із найбільших свят для всіх жителів Лебедина. Це день вшанування пам’яті героїв-захисників, день відпочинку та спілкування,  день розваг та веселощів.

Щороку до Дня міста у книгозбірнях проходить багато різноманітних  інформаційно-розважальних заходів.

У бібліотеці №1 до свята пройшов цикл заходів: день краєзнавства «Перлини Лебединщини», бібліографічний огляд літератури «Лебедин туристичний», бесіда «Лебедин – мій рідний дім».

Для юних відвідувачів було продемонстровано слайд-екскурс «Край мій, лебединий», під час якого діти переглянули світлини Лебедина з давнини до сьогодення.

В читальній залі оформлено перегляд краєзнавчої  літератури «Край Лебединський неповторний».

На майданчику перед бібліотекою проведена промо акція «Сповідь про любов до рідного міста». Бібліотекарі представляли перехожим нові надходження, всі бажаючі брали участь у краєзнавчій вікторині «Лебединщина туристична», розповсюджувалась  реклама бібліотеки.

Для юних користувачів було проведено цікаву гру «Поле чудес» по видатним іменам, пов’язаних з нашим містом. Діти з величезним задоволенням крутили барабан, відкривали букви, засмучувалися, коли ставали банкрутами, і раділи, коли випадав сектор «Приз».

Також, до Дня міста в бібліотеці №1 проводився конкурс серед користувачів шкільного віку  на кращого читача бібліотеки. В цьому році лідерами читання  стали: Котенко Володимир, Безбабна Ольга, Хрін Альона, Гончарова Надія. З нагоди свята переможці отримали дипломи та книги.

До Дня міста в бібліотеці №2 для юних відвідувачів пройшов урок краєзнавства «Рідне місто моє». Діти дізналися історію Лебедина, затамувавши подих прослухали легенди про заснування міста, взяли участь у «Подорожі вулицями рідного міста» та вікторині «Лебединщина в іменах», переглянули тематичну літературу на книжковій виставці «Край Лебединий».

У бібліотеці №3  інформаційна бесіда «Лебедин: гортаючи сторінки історії» зібрала читачів юного віку за круглим столом. Діти дізналися про 363-літню історію міста, згадали видатні постаті, переглянули літературу, представлену на книжковій виставці «Сторінками слави і безсмертя», яка присвячена визволенню міста від фашистських загарбників в роки Другої світової війни.

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *