Відбулося перепоховання останків нашого земляка

Пошуковий загін “Чолны” вже декілька років поспіль займається розкопками останків бійців, що захищали нашу країну.Під час однієї з таких експедицій були знайдені останки Зайця Івана Антоновича, 1897 року народження, м. Лебедин Сумської області. Він був рядовим 294 стрілецької дивізії. Це відбулося в ході польових пошукових робіт за 4 км на схід від урочища Кородиня Кіришської району Ленінградської обл.. Останки лежали на поверхні землі, покриті листям і мохом. Іван знаходився поруч зі своєю гвинтівкою та примкнутою до неї протитанковою гранатою. Солдат не зміг дібратися до ворожих позицій, його зупинила куля. Тіло воїна так і залишилося лежати на “нейтральній полосі” 75 років.Його особу було визначено за медальйоном. В ході пошукової роботи були знайдені родичі: онук – Василь Заєць.

09 серпня 2017 року у Національному військово-історичному музеї України (м.Київ) відбулася зустріч бійців Червоної Армії, чиї імена встановлені, і які загинули в 1942-1943 роках на території Ленінградської обл.. Під час неї міський голова Олександр Бакликов, депутат міської ради Валерій Чалий та онук Василь Заєць забрали прах убитого.
10 серпня у місті Лебедин здійснилося урочисте перепоховання останків нашого земляка.  

Відбулася молебінь за покійного у Храмі Успіння Пресвятої Богородиці.Після неї пройшла траурна процесія від храму до Троїцького кладовища. Зібралися усі родичі померлого, а також просто небайдужі люди.На кладовищі відбувся мітинг. Кожен присутній мав змогу провести земляка у останню дорогу.  

Олександр Бакликов, Валерій Чалий, Роман Перекрестов та Василь Заєць виголосили траурну промову. Процес перепоховання пройшов за канонами християнства.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *