Спостережна комісія: підсумки роботи за півріччя

20 липня відбулося планове щомісячне засідання спостережної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. На засіданні голова комісії Оксана Древаль підвела підсумки роботи за І півріччя 2017 року.

Оксана Анатоліївна повідомила, що протягом звітного періоду спостережною комісією було проведено 6 засідань. У своїй діяльності комісія тісно співпрацює з Лебединським районним відділом з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, Лебединським відділенням Сумського РВП ГУНП в Сумській обл., міським центром зайнятості, управлінням праці та соціального захисту населення, відділом освіти міськвиконкому, міським центром соціальних служб для сім’ї та молоді, центральною районною лікарнею, громадськими організаціями. З метою    впровадження    ефективного механізму взаємодії суб’єктів соціального патронажу  осіб,  які відбули  покарання  у  вигляді обмеження волі або  позбавлення волі на певний строк, чіткого визначення дій органів місцевого самоврядування,    підприємств,     установ,     організацій, закладів, причетних до надання послуг звільненим особам, покращення якості надання послуг, створення умов для подальшої соціальної адаптації таких громадян та інтеграції їх в суспільство  проводяться розширені тематичні засідання.    Члени    комісії   та   запрошені обговорюють конкретні кроки до розв’язання проблем звільнених осіб, зокрема, щодо    медичного    обслуговування,    працевлаштування,    надання соціального супроводу.

Під час роботи комісії проводилась профілактично-виховна робота із особами, які перебувають на обліку Лебединського районного відділу з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Також начальник відділу з питань пробації Анатолій Глух надав інформацію про діяльність відділу за 6 місяців 2017 року.

Інформація про результати роботи спостережної комісії висвітлюється на офіційному сайті  Лебединської міської ради.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *