Депутатським корпусом прийнято рішення «Про встановлення місцевих податків»

13 липня відбулося позачергове засідання Лебединської міської ради сьомого скликання. На розгляд депутатів було винесено проект рішення «Про встановлення місцевих податків». У зв’язку із введенням в дію законів України від 20.12.2016 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» та від 21.12.2016 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» та в зв’язку із оприлюдненням проекту Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового рішення про встановлення місцевих податків і зборів, Типового положення про оподаткування платою за землю, Типового положення про оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (далі проект Постанови), виникла необхідність прийняття рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів» за новою типовою формою. Проект рішення був розміщений на офіційному сайті Лебединської міської ради 9 червня для детального ознайомлення та внесення пропозицій і зауважень.

Під час роботи сесії  депутати запропонували внести деякі зміни до окремих пунктів проекту рішення, зокрема бюджетною комісією було запропоновано знизити ставку земельного податку на землю для будівництва та обслуговування будівель торгівлі та землю для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури з 6 %, як було запропоновано проектом рішення, до 3 %. Також було запропоновано знизити ставку податку на землі промисловості для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості з 3% до 2 %. Бюджетною комісією було запропоновано встановити розмір ставки податку на землі зв’язку у розмірі 12 %. Зміни було підтримано більшістю голосів депутатського корпусу.

Наступною була пропозиція депутата Андрія Короткого знизити ставку земельного податку на землю для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів  з 5 % до 1,3 %, як це було раніше. Втім, голова бюджетної комісії Оксана Карпенко запропонувала прийняти ставку, розміром 1,5 %, так як від цих податків залежить наповнення місцевого бюджету. У результаті, більшістю голосів депутати підтримали ставку земельного податку для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів у розмірі 1,3 %.

А от зниження на 2 % ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які не використовують працю найманих працівників, а також для тих, хто використовує працю найманих працівників, що були запропоновані депутатом Ігорем Губарем, не набрали достатньої кількості голосів.

В цілому проект рішення зі змінами був прийнятий депутатським корпусом Лебединської міської ради. Також було розглянуто депутатський запит Людмили Химич стосовно виділення матеріальної допомоги на лікування.

З рішенням сесії в повному обсязі можна буде ознайомитись на сайті міської ради у вкладці «Документи».

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *