У місті Суми відбулася зустріч з Президентом України Петром Порошенко

12 липня делегація із нашого міста, на чолі з міським головою Олександром Бакликовим, відвідала місто Суми. На площі біля Воскресенської церкви відбулася зустріч з Президентом України Петром Порошенко.

Новий завод, Козацький хрест і Центр допомоги учасникам АТО. Всі три об’єкти відкрили сьогодні  у Сумах – за участі Президента України. За три  роки, що він очолює країну, Петро Порошенко вперше з робочим візитом у  місті Суми.

Президент подякував всім офіцерам, солдатам, волонтерам і ветеранам, які захищали і продовжують захищати Україну та наголосив, що всі, хто пройшов через фронтові випробування, мають відчувати підтримку і піклування з боку держави.

«Хочу звернутися до Верховної Ради та Уряду з дорученням проаналізувати можливість створення Міністерства ветеранів, бо саме на їхньому прикладі мають виховуватися майбутні покоління захисників Вітчизни», – зазначив Глава держави під час відкриття пам’ятного знаку «Козацький хрест борцям за волю України» на території Воскресенської церкви у Сумах.

«Ми з вами стоїмо на справді історичному місці. Воскресенська церква – унікальний взірець козацького бароко, зведена на кошти перших сумських полковників Герасима та Андрія Кондратьєвих. Вона була для наших пращурів справжньою духовною святинею. Їх – українських козаків, знав і поважав увесь світ. І свої шанували, і чужі боялися. Вони були достойними гравцями на геополітичній карті минулих століть», – сказав Петро Порошенко.

На зворотньому боці пам’ятного знаку міститься графічне зображення символу Господа Саваофа і Його небесного воїнства у вигляді трикутника у сяйві променів. Цей символ є копією зображення на окладі Євангелії, подарованого кошовим отаманом Запорізької Січі Петром Калнишевським Пустовійтівській церкві.

За словами Глави держави, найбільш достойні українські воїни, ветерани, мають відчути справжнє ставлення до них українського народу і держави.

Президент наголосив, що лише на Сумщині мешкають 9 тисяч учасників бойових дій. «Всі, хто пройшов через справжнє пекло, фронтові випробування, мають відчувати нашу з вами підтримку і піклування», – сказав він.

За словами Петра Порошенка, в Україні вже створено мережу реабілітаційних центрів, і сьогодні подібний відкрито в Сумах.

«За цим стоїть робота багатьох людей, які щиро бажають допомогти нашим захисникам повернутися до мирного повноцінного життя. Нікого не залишити сам на сам з його проблемою, допомогти кожному – це має стати девізом не лише цієї установи, а й усієї влади і всього суспільства, всіх нас, українців», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «Ворог приніс на нашу землю не тільки війну, але й усвідомлення, що українці – єдина нація. Багато десятиліть українці були розколоті, роз’єднані. І ці випробування сьогодні нас об’єднали. Українці – єдина нація, вона здатна дати відсіч будь-якому агресору і потурбуватися про своїх захисників».

Глава держави додав, що українці здатні провести реформи і повертаються в родину європейських народів.

 «Ми дійсно сильна нація – мов камінь, мов скеля. Українці вправно володіють і мечем, і оралом. Наші хлопці, в тому числі і ваші земляки, дають відсіч ворогові на південному сході держави», – сказав Петро Порошенко.

Президент подякував Українській Православній Церкві Київського Патріархату за ініціативу встановлення цього знаку та зазначив, що духовність і віра в Бога завжди допомагали нашому народу вистояти і перемогти. «Говорячи словами апостола Павла, ми зодягаємося у броню віри та шолом надії на спасіння», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави також взяв участь у молебні за Україну, який відбувся у Кафедральному соборі. Петро Порошенко поспілкувався із батьками учасника АТО Андрія Реути, який загинув захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. «Зараз ми дуже високо підняли статус справжнього героя України і в цьому Пантеоні ваш син займає дуже достойне місце», – звернувся Президент до батьків Андрія Реути та подякував за виховання справжнього патріота та героя нашої держави. В свою чергу, батьки висловили слова підтримки діям Президента.

Загалом зустріч пройшла успішно, хоча через неймовірну спеку чотири людини отримали сонячний удар.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *